Luka Stojković, Matej Rynes

 RANKO SUVAR Cropix
LUKA STOJKOVIĆ ZA SN

‘Želim pokazati svima zašto sam došao. Nadam se da ću uskoro stajati pred Sjeverom u svetom dresu‘

Iza mladog nogometaša teško je razdoblje s operacijom i višemjesečnom rehabilitacijom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. travanj 2024. 14:31

U utorak je iz Maksimira stigla vijest da je Luka Stojković, nakon sedam i pol mjeseci, zaigrao s ostatkom momčadi. Sve znate o njegovoj ozljedi, ligamentima, operaciji... Stigao je u plavi dom kao buduća zvijezda, ali onda ga je stigla nesreća. No, sad je opet na putu ka sreći.

Porazgovarali smo jučer s 20-godišnjim nogometašem, koji je itekako radostan što je opet s dečkima, što s njima može igrati, iako ga, naravno, još paze, ne ulaze u žešće kontakte. Dakle, kakav je bio osjećaj zaigrati sa suigračima na treningu nakon gotovo osmomjesečne stanke?

- Već duže sam u treningu, ali ovo u utorak je bilo prvi puta nešto ozbiljnije i da sam odradio cijeli trening s momčadi. Osjećam se sjajno. Falio mi je nogomet, fali mi lopta. Teško je biti sa strane i samo gledati. Gladan sam utakmica i jedva čekam svoj povratak - kazao nam je Stojković u uvodu.

Nema žurbe

Možete li nam opisati kako je tekao oporavak nakon ozljede, kako ste trenirali, s kime ste posebno radili faze rehabilitacije?

- Od prvog dana sve radim u klubu, a posebno s nama ozlijeđenima radi naš kondicijski trener Stipe Marina, kojem sam zaista zahvalan na svemu, kao i, naravno, cijeloj liječničkoj ekipi. Od prvog dana rehabilitacije radimo odlično. Možda mi je malo i lakše jer nisam kroz sve prolazio sam, već je Lukas (Kačavenda.nap.a) radio treninge i vježbe zajedno sa mnom. Išli smo sve postupno jer je i klubu i meni u cilju da se vratim spreman, a ne da žurimo i riskiramo neku novu ozljedu.

Kad se sjetite tog nesretnog zagrijavanja kad su vam otišli ligamenti, što vam prvo padne napamet?

- Ma, ne znam ni sam što bih vam rekao. Osjetio sam nešto, ali ni sam nisi odmah siguran je li nešto ozbiljno ili nije. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Odmah su mi svi rekli da moram ostati jak u glavi. Okrenuo sam na pozitivu i počeo naporno raditi kako bih se vratio na teren.

image

Luka Stojković

RONALD GORSIC Cropix

Ima li sada nakon svega straha da bi se ozljeda mogla ponoviti? Imate li neki psihološki pritisak?

- Pa, iskreno, nisam imao takvu ozljedu nikad prije, sve mi je to čudno i novo, ali sigurno da postoji neki psihički pritisak, no isto sam tako siguran da će i to proći čim krenem u kontinuitetu odrađivati što više ovakvih treninga i utakmica. Ne bojim se za sebe. Osjećam se sjajno, ništa me ne boli i, ponavljam, jedva čekam svoj povratak.

Kad očekujete da biste mogli dobiti koju povratničku minutu? Može li se to dogoditi već u završnici ove sezone?

- Tu odluku donijet ćemo trener i ja zajedno. Neću ništa forsirati, makar bih volio pomoći momčadi ako mogu. Završnica je napeta, no ako se otvori neka prilika da zaigram vjerujem da bih mogao. Još jednom, nećemo žuriti, prioritet je svakako momčad i rezultat. Ima dosta vremena da se priključim, pa makar to bilo i sljedeću sezonu.

Što mislite, koliko će vam trebati da se vratite u onu formu i ona izdanja koja su vas dovela u Dinamo?

- Sezona je pred krajem i onda kreću ljetne pripreme, gdje sam siguran da ću uhvatiti pravi ritam i da ću biti na sto posto za početak sljedeće sezone.

Nadate li se da ćete sljedeće sezone, kad prođete ljetne pripreme, postati igrač udarne postave?

- Znate kako je u Dinamo tijekom ljeta. Nitko ne zna što nas čeka i tko će doći ili otići, ali naravno da mi je cilj pokazati svima zašto sam došao u najdraži klub i opravdati očekivanja, prije svega svoja, a onda kluba i navijača.

‘Nadam se da ću ubrzo ponovno stajati ispod Sjevera u svetom dresu‘

Što od sebe očekujete u Dinamu kad se potpuno spremni vratite na travnjak? Najavljeni ste kao buduća zvijezda, hoćete li opravdati takve najave?

- Ma,ne bavim se tim promišljanjima. Koncentriran sam isključivo na teren i na momčad. Najsretniji bih bio da za početak obranimo naslov prvaka, uzmemo duplu krunu i onda damo sve od sebe da pokušamo ući u Ligu prvaka. To su uvijek ciljevi Dinama i to bih najviše volio. Naravno da bih volio pridonijeti momčadi i dat ću sve od sebe da tako i bude. Uvijek sam pratio Dinamo na tribinama, ali moram reći da se naježim svaki put kad dođem s dečkima ispod sjevera nakon utakmice. Imao sam samo jednu priliku biti ispod sjevera u dresu Dinama, nakon Sparte, i nadam se ubrzo da ću ponovno tamo stajati u kopačkama i svetom dresu.

image

Luka Stojković

ALEN SZABO Gnk Dinamo/alen Szabo

Kako je bilo sa strane pratiti i gledati Dinamovu borbu za naslov prvaka koja je i dalje jako neizvjesna?

- Ma, stvarno je to teško i stresno. Jednostavno, želiš obući kopačke i pomoći dečkima, ali ne možeš. Upravo zato jedva čekam povratak.

Hoće li Dinamo obraniti titulu ili će na kraju slaviti Rijeka? Što će odlučiti? Možete li do dvostruke krune?

- Atmosfera je sjajna i zadnjih nekoliko utakmica smo pokazali da smo u dobrom ritmu. Ima još dosta utakmica do kraja i najvažnije je da držimo sve u svojim nogama. Vjerujem u ovu momčad i znam da zajedno s našim navijačima, koji su sjajna podrška, možemo do duple krune.

Budućnost Dinama?

Kako ste vidjeli igre i rezultate vašeg bivšeg kluba Lokomotive? Uskoro Dinamo opet igra s Lokosima? Hoće li Čabrajina momčad ponovno biti “kost u grlu”?

- Dečki igraju sjajan nogomet. Baš onako nekako bez respekta. Nisu samo nama problem, već svima. Trener Silvijo Čabraja radi odličan posao i drago mi je zbog njih. Čeka nas zahtjevna utakmica, kao i svaka dosad protiv Lokosa, ali nadam se da ćemo ovoga puta mi biti ti koji će slaviti nakon utakmice.

Veselite li se danu kad ćete u prvoj momčadi Dinama zaigrati s Lukasom Kačavendom s kojim ste došli iz Lokosa, a koji je također bio na operaciji? Jeste li vi i Kačavenda budućnost Dinama?

- Lukas je prije svega sjajan prijatelj i odličan suigrač. Radi se o velikom talentu. Prošao je puno toga s obzirom na svoje godine, ali vjerujem da će i on pokazati da se na njega ozbiljno može računati. Na treninzima ide baš jako dobro i daje sve od sebe. Uvjeren sam da ćemo uskoro uživati i u njegovom nogometu - zaključio je nadareni Luka Stojković.

HNL ima jako puno dobrih mladih igrača

Vi ste mladi igrač. Tko vam se ove sezone od mladih igrača u HNL-u posebno svidio, nametnuo?

- HNL ima jako puno dobrih mladih igrača. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali u svakom klubu možete pronaći odlične mlade igrače i drago mi je da se kroz našu ligu svi mi možemo dobro razvijati i pokazati svoj talent. (do)

ČETIRI KLUBA

Sloga Križ

Naftaš Ivanić

Lokomotiva

Dinamo Zagreb

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:44