Thomas Tuchel

 DENIS LOVROVIC Afp
PRESICA THOMASA TUCHELA

Zvijezda Chelseaja ne igra protiv Dinama! ‘Tako smo odlučili, ali Aumabeyang i Zacharija konkuriraju...‘

‘Kovačić je fantastičan igrač i osoba. Za njega je posebno emotivno vratiti se u Zagreb‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. rujan 2022. 19:12

Thomas Tuchel trenirao je dvojicu igrača koji su u svojoj karijeri nastupali za Dinamo. Znamo, od siječnja 2021. godine je u Chelseaju gdje je u momčadi zatekao Matea Kovačića. Desetljeće ranije, u sezoni 2011/12 vodio je Mainz za kojega je tada nastupao kasniji maksimirski napadač Mario Gavranović.

U utorak se na presici pred okršaj s Dinamom pojavio u ležernom izdanju, u hudici i kapici.

"Odlučili smo da će Thiago Silva odmoriti nakon teškog ritma. Bolje da odmori nego da bude na klupi. Aumabeyang i Zacharija su odradili treninge, ako će u srijedu biti sve u redu, konkurirati će za momčad. Na nama je hoće li Aumabeyang igrati od prve minute ili će ući kasnije. Vratar Mendy će biti u konkurenciji".

image
DENIS LOVROVIC Afp

Kovačić?

"Kovačić je fantastičan igrač i osoba. Za njega je posebno emotivno vratiti se u Zagreb. Nevjerojatno dobar timski igrač. Užitak je biti njegov trener, užitak je za sve suigrače što je njihov suigrač. Ovo je njegov grad, njegova zemlja, Sretni smo što opet igra i trenira".

Kako Tuchel vidi Dinamo?

"Dinamo će igrati tehnički, ima mnogo individualne kvalitete. Iskorsiiti će ulogu autsajdera kako bi nas natjerao da ne budemo dobri, a da on bude bolji. Nismo sretni s dosadašnjim rezultatima na startu sezone, moramo napraviti korak naprijed. Uvijek će teško prvu utakmicu Lige prvaka igrati u gostima. Može biti komplicirano. Vjerujemo da možemo pobijediti, ali to moramo pokazati na terenu", zaključio je Tuchel.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Linker
19. travanj 2024 20:47