Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC Cropix
MAKSIMIRSKI MISTERIJ

Zvijezda Dinama na prekretnici! Modri ga plaćaju kao suho zlato, a sad bi ga mogli izgubiti u čudnom raspletu

‘Slučaj Drmić‘ veliki je misterij, ali i zazov kompletnog Dinamova establišmenta i stručnog stožera
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 05. studeni 2022. 11:27

Njegov CV je prilično ozbiljan; igrao je u karijeri u Bundesligi, Premiershipu, a za reprezentaciju Švicarske upisao je 35 nastupa i 10 pogodaka. Potom je, u želji za igranjem, početkom 2021. stigao u Rijeku, gdje je zabio 27 pogodaka u 46 nastupa. A onda je, kao jedno od "flagship" pojačanja ovoga ljeta sletio u Maksimir.

"On je napadač za kakvim Dinamo vapi godinama", "Najveće pojačanje prijelaznog roka", "Killer kakav se čekao"..., uslijedilo je natjecanje pompoznih naslova. I to, doduše, s razlogom: Josip Drmić, a o njemu je riječ, u svojim je najboljim godinama, na pragu tridesete, zadužio Dinamovu "osamnaesticu", s jakim kreditnim rejtingom: završio je riječku etapu kao drugi najbolji strijelac lige (21 pogodak) i aureolom gol-mašine koja će prodrmati Dinamov napad, u tome času prilično jalov uslijed velikog Petkovićeva pada. Upravo je stoga Drmić uz dres zadužio i ugovor, i to trogodišnji, na ime kojeg, po našim saznanjima, zarađuje milijun, moda i zeru više eura po sezoni. Po tome je na vrhu liste najplaćenijih...

image

Statistika Josipa Drmića (nisu uračunati nastupi u Kupu i kvalifikacijama LP)

SOFASCORE
Statistika: Sofascore

"Honeymoon", međutim, nije dugo trajao. Dok su se mediji igrali skandinavke mogu li Petković i on zajedno, Ante Čačić počeo je s preporodom Brune Petkovića, što je Drmića sve više bacalo na klupu. I sada više liči na zimnicu, nego na "vrućeg" igrača koji je prije samo tri mjeseca stigao na Maksimir: ukiseljen na klupi, nema dvojbe da u njemu kipti nezadovoljstvo.

Što je i logično iz jednog vrlo pragmatičnog razloga: ispadanjem iz Europe, Dinamo će na proljeće igrati samo na dva kolosijeka, u kojima mu ne treba širok broj igrača. Ove je jeseni upisao naizgled velikih 26 nastupa, no ukupno su oni raspoređeni u tek 1.189 minuta, od čega tek 89 rascjepkanih minuta u Ligi prvaka, te 734 u prvenstvu. Sve to stiglo je kao "nagrada" za uvođenje kluba u elitno društvo...

Jedan je kolega nekidan napisao kako Dinamo raspolaže s pregršt mrtvog kapitala, i bio je točan, a u tome kadru ističe se upravo Drmić. Kažu da mu je nadimak "Mr. Rolex", zbog točnosti, preciznosti i fokusiranosti na uspjeh. To je dokazao verbalno nakon utakmice u Salzburgu, kada je klub brže-bolje ugasio iskru koja je prijetila buktinjom. No, ako se po Drmića nastavi ova modra golgota, plamen bi ponovno mogao zaprijetiti.

image

Ante Čačić i Josip Drmić

CROPIX

Jer Drmić, s tim CV-om, i prepun samopouzdanja nakon riječke epizode, odbio je još neke ponude jer mu se svidjela ideja biti prvi Dinamov napadač u pohodu i plasmanu u Ligu prvaka. Da bi mogao biti rezerva, nije mu bilo niti na kraj pameti. Zbog vlastitog ega, želje, konačno i sposobnosti, ali i ugovora kojeg ima, Drmić bi ove zime mogao biti na prekretnici, zajedno s klubom: ako mu Čačić ne može garantirati redovnu minutažu, za kojom ovaj vapi, 30-godišnjak će biti na teškom raskršću, razočaran primarno što nije ni mogao ostaviti dubljeg traga.

U ovome času čini se da je najbolja oklada prodaja Petkovića nakon SP-a, no taj je plan na dugome štapu iz više razloga: prvo, je li Dinamo spreman pustiti Petkovića i za koliko, ima li dovoljno interesanata i, ne manje važno, je li uopće Petković spreman na odlazak, uzimajući u obzir činejnicu da je Krasnodar onomad sam odbio...

Uglavnom, "slučaj Drmić" je veliki misterij, ali i veliki izazov kompletnog Dinamova establišmenta i stručnog stožera: ili će ga ubrzo dobiti kao jakog aduta, ili će ga posve izgubiti. A u tom potonjem scenariju najgore bi bilo što nikad neće znati što je, zapravo, od njega doista mogao i dobiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:22