Osiguranje ispred stadiona AEK-a

 DIMITRIS LAMPROPOULOS Anadolu Agency Via Afp
VRUĆI DOČEK U ATENI

Zvižduci za Dinamo, hrvatski novinari zaustavljeni na mjestu ubojstva, u gužvi i navijač s dresom Livaje

Dinamo je izašao na zagrijavanje praćen gromoglasnim zvižducima s tribina
Piše: Dražen Antolić iz AteneObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 20:32

Igrači i delegacija Dinama, kao i novinari, stigli su na stadion na utakmicu protiv AEK-a bez problema. Modre je autobus dovezao na glavni uzlaz praćene policijom, kažu da nije bilo nikakvih poteškoća. Nešto prije njih stigli su domaći igrači.

Novinari su dolazili taksijem, nas je vozio čovjek koji nije imao pojma tko igra, i to točno ulicom u kojoj je iskrvario Michalis Katsouris. Prošli smo kraj mjesta gdje ga je pokupila Hitna pomoć, koja ga nije uspjela spasiti. Na toj lokaciji okupio se veliki broj navijača AEK-a, odali su mu počast, fotografirali, dosta nam je vremena trebalo da se probijemo jer zakrčili su ulicu.

Zanimljivo je da smo vidjeli jednog navijača AEK-a u dresu s imenom Livaja na leđima.

image
DIMITRIS LAMPROPOULOS Anadolu Agency Via Afp

AEK-ovci su na svojoj tribini stavili veliku fotografiju Michalisa na ogradu, a inače u kutevima stadiona, na vrhu tribina su slike igračkih velikana kluba.

Dinamo je izašao na zagrijavanje praćen gromoglasnim zvižducima s tribina koje su tada bili manje od pola popunjene, no ultrasi su bili gotovo u kompletnom sastavu. Prvi su se 43 minute prije početka utakmice pojavili Dominik Livaković i Ivan Nevistić.

image
DIMITRIS LAMPROPOULOS Anadolu Agency Via Afp

Prije toga izašli su domaćini, prvi među njima, ne računajući golmane koji su od ranije bili na terenu, na travnjak je utrčao Domagoj Vida, pomolio se s rukama dignutima u zrak.

Osiguranje na kraju slabije nego u Zagrebu

Koliko god Grci govorilo o velikom osiguranju utakmice, i koliko god ono bilo dosta brojno, pogotovo vezano za igrače Dinama, nije to napravljeno kao u Zagrebu. U Maksimiru na stadion niste mogli ući preko ograde dok vas ne prekontroliraju, dok ne pokažete akreditaciju ili ulaznicu, ovdje toga nije bilo.

Policija nije napravila obruč na kakve smo navikli, kontrolirala je kvart i stadion, ali moglo se doći sve do ulaza na tribinu bez ikakve provjere. Istina, nije ni trebalo raditi drame jer znalo se da navijača Dinama nema i da se nema što dogoditi, dok su se za one koji su službeno stigli na utakmicu pobrinuli.

Linker
21. srpanj 2024 21:36