Slavlje Željka Sopića i njegovih igrača

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRENER-HEROJ

Arhitekt neviđenog čuda u HNL-u otkrio kako je motivirao igrače: ‘Evo što nam je obećao predsjednik...‘

‘Emocije su mi pomiješane, a niti jedan igrač još nije svjestan što smo napravili‘, kaže Sopić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. svibanj 2023. 21:02

Trener Gorice Željko Sopić je na konferenciju za novinare nakon pobjede protiv Varaždina (5:2) i izborenog ostanka u HNL-u došao s papirom na kojem je pisalo:

"Ne boji se saznanja da nisi uspio, već da nisi probao, ostaćemo u ligi i amen!

- Ovo sam napisao još 1. prosinca prošle godine kada sam došao u klub i kada smo napravili grupu zvanu ostanak u ligi, uz riječi tko preživi, pričat će. Vjerojatno su tada u to vjerovali moja žena, djeca, pas, zec i ja, a pogotovo kada smo utakmicu s Lokomotivom dočekali s 11 bodova minusa - počeo je Sopić i nastavio:

- Ovo je uspjeh igrača i svih ljudi u klubu do zadnjega, ali nakon ove pobjede 300 tona je uglavnom palo s mojih leđa. Emocije su mi pomiješane, a ni jedan igrač još nije ni svjestan što smo napravili. Dok su drugi imali sedam do devet dana slobodno, mi smo trenirali za Badnjak i Novu godinu. Lopta je okrugla i ne vrati to uvijek, ali valjda je netko gore to vidio i nama se vratilo.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Njegova neiscrpna energija nešto je što se mora istaknuti, makar sebe Sopić ne gura u prvi plan.

- Energija jest stvar koja okreće priču, ali taktika, disciplina, plan, sve to treba skupiti na jedan kup i onda igrati kad zaostaješ 10 bodova za devetim mjestom. Toliko sam ponosan na igrače i njihov karakter. Možda nisu najbolji, ali su najkarakterniji, nema i nije bilo odustajanja, a kad bolje razmislim, protiv Lokomotive 28 udaraca, a protiv Istre 26, pa to nije statistika Dinama, nego nas koji se borimo za ostanak.

Kolike je premije obećao predsjednik Nenad Črnko?

- Obećao je duple premije ili duplo od nečega. Vidjet ćemo koliko, ali ništa nije upitno jer pokazali su igrači srce, borbenost i pripadnost klubu koja se u današnje vrijeme rijetko sreće. Svakome od prvog do zadnjeg čestitam, a još nam ostaje otići Dinamu u Maksimir, čestitati mu na naslovu, a na terenu napraviti sve za pobjedu - zaključio je Sopić, kojem je čestitao i strateg Varaždina Mario Kovačević.

- Čestitam Gorici na pobjedi i ostanku u ligi, a mi ne možemo tako slabo ući u ovako važnu utakmicu. Počeli smo igrati tek kad smo gubili 0:2, smanjili smo zaostatak do poluvremena, pokušavali u drugom, ali kada smo primili treći gol, sve je bilo odlučeno. Imali smo mnogo problema s ozlijeđenima, Jelenića i Kolarića smo morali vaditi i u ovoj utakmici zbog ozljeda, ali generalno gledano iz ove sezone smo izvukli maksimum. Žao mi je naših navijača koji su u velikom broju došli u Veliku Goricu i ostali razočarani našom igrom, ali učinit ćemo sve da ih obradujemo u zadnjoj utakmici protiv Lokomotive - podvukao je Kovačević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 03:41