RONALD GORSIC Cropix
SJEĆATE SE NJEGA?

Bio je prvo pojačanje Gorice, žario je i palio diljem HNL-a, a sada ponovno dolazi Hrvatima

Sa svojim je klubom ispao iz lige, a nakon isteka ugovora pridružit će se prvacima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 23:24

Nekadašnji napadač Gorice, poljski internacionalac Łukasz Zwoliński od iduće će sezone igrati za poljskog prvaka Raków, gdje će se pridružiti Hrvatima Franu Tudoru i Zoranu Arseniću. U novu momčad dolazi kao slobodan igrač budući da mu na kraju sezone ističe ugovor s Lechijom iz Gdanjska, budućim drugoligašem. S Rakówom je dogovorio suradnju do kraja sezone 2025./26., a za njega je bio zainteresiran Lech Poznan, ali Zwoliński se odlučio pridružiti prvacima.

Iako ovaj 30-godišnjak nikada nije nastupio za Poljsku, ostat će u sjećanju pratiteljima HNL-a, a posebno onima oko Gorice. Zwoliński je naime 2018. godine postao prvo pojačanje koje je Gorica dovela kada je ljeta 2018. postala prvoligaš. U klubu se zadržao godinu i pol prije nego li je otišao u Gdanjsk, a u premijernoj je sezoni s 14 golova bio i najbolji klupski strijelac, četvrti ukupno u HNL-u, a posebno je interesantan podatak da Gorica nikada nije izgubila kad bi on zatresao protivničku mrežu.

Sada će hrvatski jezik moći ponovno razgovarati s Tudorom i Arsenićem koji su se zlatnim slovima upisali u klupsku povijest tako što su se tri kola prije kraja, s Raków iz Czestochowe prvi se puta okrunili naslovom

Linker
19. travanj 2024 02:22