Marko Kolar

 Foto: cityportal
NOVO POJAČANJE GORICE

Bio je u Dinamu, u mladim Vatrenima, prošao velik dio Europe, a sada se vratio u hrvatski nogomet

U Hrvatskoj ga se pamti po igrama u dresu Lokomotive i tadašnjeg Intera iz Zaprešića
Piše: Toni RoićObjavljeno: 19. srpanj 2024. 22:37

Nakon Martina Šlogara uspjela je Gorica dovesti još jednog igrača, koji se vraća u hrvatski nogomet nakon dugogodišnjeg boravka u inozemstvu. To je 29-godišnji napadač Marko Kolar, koji je u prošlih šest godina promijenio dosta klubova, a zadnji mu je bio slovenski Maribor. Prije toga bio je u dvije poljske Wisle, onoj iz Krakowa, kao i Plocka, a nastupao je i za nizozemski Emmen.

U Hrvatskoj ga se pamti po igrama u dresu Lokomotive i tadašnjeg Intera iz Zaprešića, koji je bankrotirao, pa je osnovan novi klub Inker kao tradicijski nasljednik. Kolar je inače rođen u Zaboku i dva zagorska kluba Mladost i Tondach bili su prethodnice za odlazak u omladinsku školu Dinama. Upisao je i sedam nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske.

U svim tim putešestvijama skupio je Kolar već 267 službenih utakmica i 57 postignutih pogodaka, a i u Gorici će se od njega nasušno očekivati golgeterski učinak. Poslije odlaska Tima Matavža i Nikole Vujnovića, samo su u konkurenciji u špici ostali Ante Matej Jurić i Caio Cruz, koji sada dobivaju konkurenciju u Kolaru, a prvi nastup mogao bi imati već u subotu kada Gorica u slovenskom Čatežu igra pripremnu utakmicu protiv mađarskog Budafokija. Početak je u 10.30.

- Protiv nekih igrača igrao sam više puta, a s nekima poput Majstorovića sam i prijatelj, pa očekujem brzu prilagodbu i jedva čekam da krenu utakmice i prvenstvo. Nadam se zanimljivoj i efikasnoj sezoni, a kroz igre u dresu Gorice očekujem da ću dokazati svoju vrijednost - kazao je Marko Kolar, koji je s Goricom potpisao dvogodišnji ugovor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. kolovoz 2024 09:22