Igrači Gorice

 DAMIR KRAJAC Cropix
MORAJU PRONAĆI NAČIN

Borba za budućnost kluba i vlastitu karijeru: Ostavit će srce da bi maksimalno otežali Dinamu i Rijeci

Iako je četvrto mjesto (pre)daleko, motiva u zadnjih sedam kola neće nedostajati
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. travanj 2024. 13:14

Poslije četvrtog mjesta na polusezoni, Gorica je u 2024. ušla u veliku rezultatsku krizu koja joj je odnijela europske ambicije i dovela do smjene trenera Dinka Jeličića, ali je dolaskom Rajka Vidovića situacija uvelike konsolidirana i u prošla tri kola na tri gostovanja osvojeno je pet bodova.

Velikogoričani su opet počeli sličiti na sebe u onim najboljim izdanjima, te se očekuje da u preostalih sedam kola nastave s dobrim partijama. Neće biti jednostavno, pogotovo u svjetlu dva sljedeća suparnika Dinama i Rijeke, koji se bore za naslov prvaka i protiv Gorice zanima ih isključivo pobjeda i tri boda, ali Turopoljci obećavaju da će ostaviti i srce na terenu kako bi im maksimalno otežali planove.

Velika borba

Oni se bore prije svega za sebe i budućnost kluba i vlastitih karijera jer situacija je takva da Gorica na ljeto mora pronaći način kako transferirati pokojeg igrača i napuniti blagajnu. U prošla tri prijelazna roka nitko nije prodan, što je zabrinjavajuće jer lako se sjetiti kakav je ozbiljan novac ranije prihodovan transferima Atiemwena, Miye, Ndiayea, Lovrića, Kotarskog ili Babeca, na kojima je zarađeno skoro 10 milijuna eura. To je i jedini način na koji klubovi poput Gorice mogu opstajati i normalno funkcionirati u elitnom rangu.

image

Josip Mitrović

DAMIR KRAJAC Cropix

Isto tako, još više igrača želi iskorak u neki veći klub i veću zaradu, a najsvrsishodniji recept da bi u tome uspjeli je stalno dokazivanje vlastitim i klupskim učinkom. Kada se u prošloj sezoni klub borio za ostanak, nije se ni moglo očekivati interes za njegove igrače, nisu se u tako teškoj situaciji mogli razvijati i afirmirati ni oni mlađi, pa je unatoč čudesnim partijama u završnici prošlog prvenstva i zadržavanju statusa, rubrika transfera ostala prazna.

Ove godine situacija je povoljnija, jako dobar bodovni učinak iz polusezone odagnao je bilo kakvu brigu oko ostanka u Ligi 10, ali zimsko-proljetni rezultatski pad opet je donio dosta upitnika oko stvarne vrijednosti ove momčadi i pojedinaca. Iz tog razloga Velikogoričanima je izuzetno bitno kako će odraditi zadnjih sedam kola i svaka priča da im je svejedno može imati kobne posljedice baš za planove u ljetnom prijelaznom roku.

Zapeti do kraja

Gorica ima što ponuditi tržištu, od bivših mladih reprezentativaca Jurice Pršira i Krešimira Krizmanića, preko napadačkog trojca Ante Matej Jurić - Nikola Vujnović - Josip Mitrović, koji će se s iskusnim Matavžom boriti za titulu najboljeg klupskog strijelca, pa do sjajnog vratara Ivana Banića, koji je već drugu sezonu u nizu po svim statističkim kriterijima među Top 5 u ligi, a imao je i periode i mjesece kada je po statistici bio najbolji.

Svi oni kao i ostali moraju zapeti na najjače u utakmicama koje slijede, a protiv Dinama, Rijeke i Osijeka bit će i najviše skauta i agenata na tribinama. To su dvoboji u kojima se igrači manjih klubova prodaju svojim učinkom i iskazanim kvalitetama, pa zato i ne treba sumnjati u motiv i želju Velikogoričana.

image

Jurica Pršir

DAMIR KRAJAC Cropix

Tome se može pridodati i efekt novog trenera Rajka Vidovića, koji je debitant u najvišem rangu nakon što je devet godina prolazio “sito i rešeto” u niželigaškim klubovima, a sada po svaku cijenu želi dokazati da je stručnjak za najveću nogometnu scenu.
On je i prije nogometu bio posvećen danonoćno, a sada kada je dobio toliko željenu prvoligašku priliku, jedino što ga zanima je izvući maksimum iz sebe i ove momčadi Gorice, te tako ispisati najbolju preporuku za sljedeću sezonu...
T. Roić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:34