Sandro Kulenović i Jurica Pršir

 GORAN MEHKEK Cropix
UTAKMICE ISTINE

Borba za opstanak ili bijeg prema sredini SHNL-a? Trener i igrači više nemaju alibi, tri znalca u fokusu

Protiv Slavena Belupa počinje niz u kojem se traže pobjede Turopoljaca
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. rujan 2024. 19:36

Pred Goricom je u subotu dvoboj na svom stadionu s posljednjeplasiranim Slavenom Belupom (17.30), ali to zadnje mjesto Koprivničana klasična je duda varalica.

Podravci imaju samo bod manje od Turopoljaca nakon sedam kola (4-5) i njihovim trijumfom bi se mjesta zamijenila, a što je mnogo važnije, gosti su puni samopouzdanja poslije fantastične pobjede 4:1 nad Dinamom u prošlom kolu. K tome su protiv Gorice izgubili samo jednu od posljednjih 10 prvenstvenih utakmica, uz četiri pobjede i pet remija.

Velikogoričani su svjesni da ih čeka težak zadatak, ali nakon što su prošli dio rasporeda s Dinamom, Hajdukom, Rijekom i Osijekom, sada u četiri sljedeća kola igraju sa Slavenom i Lokomotivom do dvotjedne pauze u prvoj polovici listopada, a s Varaždinom i Istrom 1961 nakon nje. To su suparnici “al pari” i baš će raspleti ta četiri dvoboja usmjeriti sezonu Turopoljaca, odnosno dati odgovor na pitanje hoće li potonuti u borbu za ostanak ili se izdignuti prema sigurnosti sredine redoslijeda.

image

Jurica Pršir

DAMIR KRAJAC Cropix

Za trenera Rajka Vidovića i njegove igrače alibija više nema. Priče o prijelaznom roku su prošlost, momčad je formirana, a novi igrači su već prošli onaj početni proces prilagodbe na novu sredinu i zahtjeve, te se od svih očekuje maksimalan doprinos u sljedećim kolima. Situaciju su malo poremetile teže ozljede vratara Božidara Radoševića i senegalskog veznjaka Sekoua Sagne, ali ima Vidović rješenja za obje pozicije, pogotovo vratarsku.

Ono što će biti bitno je organizacija i kreacija napadačke igre jer do željenih pobjeda se ne može bez golova. Dosad ih je Gorica postigla sedam, što je točno gol po utakmici, ali Vidović time nije zadovoljan i želio bi da se stvara još više šansi i radi dugotrajniji pritisak, pogotovo na utakmicama doma. U fokus će to staviti vezni red, a pogotovo trojac Pršir - Pajaziti - Ndockyt. To su tri znalca koji individualnom klasom mogu dosta toga donijeti i riješiti, pa bi uz podršku bočnih igrača trebali kreirati prilike i za napadače i za sebe.

image

Rajko Vidović

GORAN MEHKEK Cropix

Vidović je u Splitu pokušao s opcijom dvije špice, Marku Kolaru pridodao je Valentina Majstorovića, baš kako bi rasteretio Kolara na kojeg se koncentriraju suparnički braniči, te mu je teško doći do prostora, a ostaje vidjeti što sprema Koprivničanima. Nedvojbeno se očekuje agresivni i napadački pristup, ma kakav sustav bio i tko god startao.

- Ne treba se previše vraćati na Split gdje smo protiv Hajduka idealno ušli u utakmicu, a na kraju izgubili. Analizirali smo pogreške i svu koncentraciju prebacili na Slaven Belupo. Znamo koliko su se psihološki podigli nakon pobjede nad Dinamom, ali trenera Kovačevića i njegov stil rada dobro poznajemo iz vremena kada je vodio Varaždin. Mi smo prije svega koncentrirani na svoju igru, vjerujemo da smo dobri i naša jedina misao je kako pobijediti u subotu - odlučan je Valentino Majstorović, koji je do prošlog kola uglavnom dobivao prilike ulascima s klupe, ali se nada većoj minutaži u nastavku sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 19:37