RONALD GORSIC Cropix
GOLGETERI - NAJVEĆI UPITNIK

Četiri napadača, dva pogotka u HNL sezoni!? Ključno pojačanje ostalo na nuli, nije to kraj liste dužnika...

Najmlađi je ujedno i najsigurniji, očekuje se napredak u svim segmentima njegove igre
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. lipanj 2023. 22:15

Slučajno ili ne, nabrajajući na kojim pozicijama bi Gorica željela dovesti nove igrače, sportski direktor Mario Brkljača nije spomenuo centralne napadače, one koji bi trebali isproducirati najviše pogodaka. Znači li to da trener Željko Sopić vjeruje raspoloživom kadru na poziciji, koja je u Gorici zapravo i jedina prebukirana?

Razlozi podbačaja

Tim Matavž (34), Nikola Vujnović (26), Caio Cruz (21) i Ante Matej Jurić (20) redom su napadači i špice, koji trebali osigurati mirne snove Sopiću i navijačima, ali pogled na njihov učinak iz prošle sezone nudi i dosta prostora za sumnju i strah. Mizerna i premizerna dva pogotka dobila je Gorica od spomenutog četverca u prošlom prvenstvu, iako svaki od njih ima posebnu priču zašto nije bio na razini očekivanja, pa i kvalitete koju ima.

U traženju razloga podbačaja možda je najbolje započeti od najiskusnijeg i najpoznatijeg Tima Matavža. Slovenski internacionalac doveden je na zimu kao ključno pojačanje za rješavanje problema neefikasnosti, ali brzo se pokazalo da kod Sopića nije mogao izboriti niti dres standardnog prvotimca. U 15 nastupa, koji su većinom bili ulasci s klupe, ostao bez postignutog pogotka. I sam je bio izrazito razočaran svime što se događalo, ali kako ugovor ima do ljeta 2024. i dalje je član velikogoričkog kluba, te je za razliku od zime ovoga puta od prvog dana na pripremama. Prilika mu je to da se pokuša rehabilitirati i dokazati da još nije rekao posljednju riječ unatoč 34 godine na leđima.

image

Tim Matavž (lijevo)

GORAN MEHKEK Cropix

Crnogorac Nikola Vujnović došao je na kraju prošloljetnog prijelaznog roka i imao je posla s tri trenera koliko ih je klub imao prošle sezone (četvrti Mujdža je vodio jednu kup utakmicu), ali ni on nije uspio biti standardan, niti ući u kontinuitet igara i forme. Uspio je Vujnović u 19 utakmica ipak jednom poentirati, protiv Slavena Belupa u remiju 1:1, ali bilo je to prije dolaska Sopića, a u proljetnom dijelu ostao je na nuli. Može li biti bolji u ljetnim pripremama i zadržati se u Gorici.

Jurićev ostanak siguran

Brazilac Caio Cruz je kao i Vujnović uspio jednom biti strijelac, bilo je to u kolovozu 2022. u pobjedi 3:2 protiv Lokomotive kada je trener bio Samir Toplak, ali njegovim odlaskom Cruz je počeo padati u drugi plan, završio je u drugoligašu Dugopolju, ali ni tamo nije blistao ostavši u 16 nastupa bez datog gola. Kao i Matavžu i Vujnoviću, i njemu su sljedeći tjedni ključni kako bi se vidjelo je li kalibar za ono što Sopić traži.

image

Ante Matej Jurić

RONALD GORSIC Cropix

I konačno najmlađi od svih Ante Matej Jurić, koji je počeo prošlu sezonu s Goricom, pa bio na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu i na zimu se opet vratio u Turopolje. Jurić je bio prvi Sopićev izbor, počeo je nekoliko utakmica u špici, pamti se i odličan nastup na Poljudu koji nije uspio okruniti golom protiv Hajduka, ali 13. ožujka slomio je ruku protiv Istre 1961. Morao je na operaciju desnog lakta, a oporavak je trajao više od dva mjeseca.

Njegov ostanak u klubu je siguran, očekuje se napredak u svim segmentima njegove igre i po većini kriterija on bi mogao biti prva špica Velikogoričana u sljedećoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 10:13