Dominik Kotarski mogao bi još jedno sezonu ostati u Gorici, ali to ovisi o Ajaxu

 RONALD GORISC/CROPIX Cropic
PRIČALI O SURADNJI

Delegacija Ajaxa u jakom sastavu stigla u Goricu, a sada je jasno i zašto, glavna tema bio je jedan igrač

Predsjednik Gorice Nenad Črnko kaže kako su razgovarali o nastavku suradnje i posudbi Kotarskog
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. ožujak 2022. 14:26

Gorica je na subotnjoj utakmici s Rijekom na tribinama imala vrlo ugledne goste iz Nizozemske, koje je predvodio novi sportski direktor Ajaxa Klaas-Jan Huntelaar, a u delegaciji velikana iz Amsterdama bili su i tehnički direktor Geert Hamstra i trener vratara Rene Stam. Ugostio ih je predsjednik Nenad Črnko, a premda novinari nisu mogli razgovarati s Huntelaarom, Črnko je pojasnio razloge sastanka.

"Naš gost bio je proslavljeni igrač, a odnedavno i sportski direktor Ajaxa Klaas-Jan Huntelaar, a između ostalog, razgovarali smo o budućoj suradnji između Gorice i Ajaxa, ali i o produženju posudbe Dominika Kotarskog za još godinu dana", kazao je predsjednik Gorice, koja je Kotarskog posudila do kraja ove sezone.

U stvarnosti situacija je takva da Ajax ima velikih problema s ozljedama vratara Jaya Gortera, Maartena Stekelenburga i Remka Pasveera, s tim da su dvojica na posudbama, a dvojica veterani, tako da razmišlja s kim krenuti u novu sezonu. Tu je i mogućnost da prvi vratar Andre Onana bude prodan, što sve uvelike povećava šanse da Kotarski bude ozbiljna opcija u amsterdamskom klubu već ovoga ljeta.

U Gorici je mladi hrvatski reprezentativac u jako dobroj formi, apsolutno je potvrdio veliki potencijal i sazrio za veliku scenu kao što bi bio Ajax. Ugovor u Nizozemskoj vrijedi mu do 2023. godine, ali ako u Amsterdamu procijene da je on izbor za prvu momčad, sigurno će biti produljen vrlo skoro.

Moglo bi se zaključiti da Gorica želi zadržati Kotarskog, ali o njegovoj daljnjoj sudbini i karijeri odlučuje Ajax.

Linker
21. ožujak 2022 14:29