Dinko Jeličić

 Damir Krajač/Cropix
‘FERGIE TIME‘ U HNL-U

Detalj u kolapsu Hajduka zaintrigirao mnoge: ‘Trener mora slati takve signale, reakcija je bila vrhunska‘

U trenucima euforije lako je izgubiti fokus, svjesni su da zamke postoje već u idućoj utakmici
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. rujan 2023. 08:20

Velikogorički tjedan prolazi u znaku izvrsne izvedbe protiv Hajduka (2:1), stoga nije čudno da se trener Dinko Jeličić u razgovoru za medije u četvrtak vratio nedjeljnoj pobjedi, premda je u prvom planu press-konferencije ostala najava gostovanja u Istri, o kojoj ćemo više u subotu.

‘Fergie time‘

Novoangažirani stručnjak, trenutno stopostotnog učinka u dvije utakmice, odmah je istaknuo detalj za kojeg će kazati da mu “nije jasno zašto je postao tako velika priča”.

Dio javnosti ostao je, naime, zaintrigiran njegovim potezom nakon pogotka Dine Štigleca za izjednačenje protiv Hajduka u 86. minuti. Jeličić se nije pridružio euforičnom slavlju igrača i dijela stožera, već je hladno pogledao na ručni sat...

- To je logika i dio posla, držati fokus do kraja. Tako sam reagirao da igrače ne ponese euforija, pa da izgube koncentraciju prije kraja utakmice. Ako trener ne šalje takav signal s klupe, može se dogoditi da momčad izgubi fokus, a tada se primaju golovi. To je jedini razlog mog pogleda na sat, a igrači su vrhunski reagirali i zabili drugi gol - kaže Jeličić.

image

Dino Štiglec slavi pogodak protiv Hajduka

Damir Krajač/Cropix

Oni otkačenijeg duha možda su se prisjetili Alexa Fergusona. Pribrani pogled na kazaljku u trenutku opće radosti njegov je autentični potez nakon kojeg bi nerijetko uslijedio novi pogodak. “Fergie time”, tako su Englezi nazivali nadoknadu vremena Škotu u čast. Premda su obojica trenirala Cristiana Ronalda, Jeličić nije baš blizak Fergusonu, ali u Turopolju je ipak viđen “Fergie time” - Gorica je prelomila susret u drugoj minuti nadoknade. Opet, dodat ćemo, znajući da im nije strano skupljati bod(ove) u završnici susreta.

Pokazuje potencijal

Ako bismo, pak, takvu izvedbu okarakterizirali popularnijim izrazom “zona Cesarini”, onda bi se gorički Renato Cesarini u nedjelju zvao Ante Matej Jurić, koji je zgoditkom za 2:1 pojačao kandidaturu za prvu špicu napada.

- Jurić pokazuje potencijal i izrazito mi je drago da nam je baš on donio pobjedu, upravo zbog vjere da može i s nešto manjom minutažom jako puno doprinijeti ekipi i neke utakmice počinjati kao starter. No, uz njega postoji niz igrača koji prikazanim radom zaslužuju pažnju, premda dosad nisu ulazili u prvi plan. Kapulica, Šroler, Blummel, ima ih... Oni su tu negdje na rubu i dobro iskorištavaju pružene prilike. To i jest naš cilj, da podignemo dvadesetak igrača na adekvatnu razinu, a zatim ih rotiramo ovisno o situaciji. Gušt mi je raditi s ovom momčadi, konstantno pokazuju karakter koji se vuče iz perioda Željka Sopića. Takve igrače je puno lakše zalijevati i hraniti - zaokružuje Jeličić.

image

Ante Matej Jurić presudio je Hajduku

Damir Krajač/Cropix

Završno, iskusni branič Dino Štiglec, kojeg će Jeličić nazvati “fokusiranim, realnim i apsolutno svjesnim svega”, opisao je kako Goričani “dišu” ovog tjedna.

- Super se osjećam zbog pogotka Hajduku, mora ti biti drago kada zabiješ ekipi koja pretendira na vrh tablice. Još mi je draže zbog pobjede, to nam je veliki vjetar u leđa. Atmosfera je automatski na višoj razini, kemija među nama je dobra i nadam se da ćemo tako nastaviti. Raspored nije jednostavan, čekaju nas četiri gostovanja u nizu i znamo da potencijalno možemo upasti u zamku već protiv Istre u subotu - poručuje Štiglec uoči putovanja u Pulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:17