Slavlje igrača Gorice

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PROLJETNO BUĐENJE

Dinamovac na posudbi predvodio raspucanu momčad: ‘Baš mi je drago da sam ovdje zabio prvijenac‘

‘U ovih 10 dana smo vrhunski radili s novim trenerom i to nam se vratilo‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. travanj 2024. 08:58

Pobjedom 4:2 u Varaždinu probudila se bar mala nada Gorice da se može vratiti u bitku za četvrto mjesto s kojim je ušla u nastavak sezone, ali razočaravajući rezultati u 2024. bacili su je u prosjek šestog mjesta. Donijelo je to i promjenu trenera, Dinko Jeličić je morao otići, utakmicu u Puli vodio je pomoćnik Mensur Mujdža, a od subotnjeg gostovanja u Varaždinu na startu četvrte četvrtine 33. prvenstva Hrvatske, kormilo Turopoljaca je preuzeo 49-godišnji Rajko Vidović.

On je imao veliko igračko iskustvo u 1. HNL, ali kao trener čekao je devet godina šansu u elitnom rangu. Krenuo je da ne može bolje, ali u neku ruku i više od rezultata i pobjede u Varaždinu, navijače Gorice obradovao je hrabri i napadački pristup iz kojeg su se rodila četiri različita strijelca. Gabriel Rukavina, Josip Mitrović, Jurica Pršir i Ante Matej Jurić pogodili su mrežu vratara Varaždina, a ima li što draže za svakog igrača od postizanja pogodaka u pobjedi svog kluba?

image

Rajko Vidović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Donijet će to veliki impuls samopouzdanja i za utakmice koje dolaze, a prva je u subotu protiv četvrtoplasirane Lokomotive koja ima šest bodova više. Gorici taj dvoboj dolazi u naoko idealnom trenutku jer Zagrepčani ove srijede igraju polufinale Kupa s Rijekom, a to mora ostaviti traga na njih i gosti će napraviti sve da im uzvrate za poraz u Velikoj Gorici. Tada je situacija bila obrnuta, Gorica je imala iza sebe utakmicu u tjednu s Rijekom (2:3), a Lokomotiva dan više odmora i pobjedu nad Dinamom u Maksimiru.

Gabriel Rukavina tada još nije bio član velikogoričkog kluba, a u međuvremenu je došao na posudbu iz Dinama do kraja sezone. U Varaždinu je imao sedmi nastup za Turopoljce i baš on je u debiju trenera Vidovića postigao svoj prvijenac u 25. minuti za vodstvo. Samo dvije minute kasnije nakon njegovog sjajnog prodora i dodavanja s lijeve strane, Mitrović je povisio na 2:0 i time je utaban put pobjedi.

image

Gabriel Rukavina

RONALD GORSIC Cropix

- Dugo sam čekao svoj prvijenac, a jako mi je drago da se dogodio baš u Varaždinu na stadionu gdje sam prošle godine debitirao u elitnom rangu - otkrio je Rukavina, koji je prvi put zaigrao za seniore Dinama 19. veljače 2023. u pobjedi 3:1 u Varaždinu ušavši u zadnjoj minuti.

Sada od njega Gorica očekuje velike stvari do kraja sezone?

- U ovih 10 dana smo vrhunski radili s novim trenerom i to nam se vratilo, iako treba reći da smo i prije radili vrhunski, ali nam se nije vraćalo kroz rezultate. Uvjeren sam da nam se otvorilo i da će biti znatno lakše u sljedećim utakmica. Sve misli već smo okrenuli Lokomotivi, koja je vrlo dobra momčad, ali sam uvjeren da mi itekako imamo što za reći u Kranjčevićevoj - poručio je Rukavina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. travanj 2024 08:59