Martin Šroler

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
ODLASCI IZ TUROPOLJA

Dva igrača istovremeno napustila Goricu. Jedan ostao zapamćen po nemilom događaju

Iračanin Hameed u prvenstvu uopće nije nastupio, dok je Martin Šroler dobio skromnih 40 minuta
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. siječanj 2024. 16:21

U srijedu je trener Dinko Jeličić okupio sve igrače Gorice na prvom ovogodišnjem treningu, a dan kasnije postalo je jasno da Martin Šroler (25) i Abdullah Talal Hameed (28) neće nastaviti rad s dosadašnjim suigračima. S obojicom je postignut sporazumni raskid ugovora i oni su u potrazi za novim klubom.

Ovakav rasplet nije iznenađenje jer obojica nisu imali minutažu u prvom dijelu sezone, Iračanin Hameed uopće nije nastupio u prvenstvu, dok je Šroler četiri puta ulazio s klupe i odigrao skromnih 40 minuta u zbroju.

Hameed će ostati u sjećanju samo po nemilom događaju iz kolovoza 2023. kada je u Budimpešti bio otet, a nakon nekoliko dana policijske potrage pronađen i pušten, dok na terenu nije mogao ispuniti zahtjevne kriterije. Uspio je tek debitirati u kup utakmici protiv trećeligaša Radnika iz Križevaca kada je ušao u posljednjih 12 minuta. Premalo da bi imalo smisla nastavljati dalje.

image

Abdullah Talal Hameed ostao je upamćen po otmici u Budimpešti

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Sa Šrolerom je već drugačija priča. Dečko s Plesa, koji kada se probudi iz kuće najprije vidi velikogorički stadion, vratio se prošlog ljeta u matični klub nakon uspješnih epizoda u slovenskim klubovima Aluminij i Mura, a mnogi su vjerovali da je došao trenutak za bljesak na mjestu gdje je sve počelo. Imao je Šroler i ranijih odlazaka i povrataka, prvi put je još početkom 2017. otišao u Koper, pa se vratio i bio član one prve prvoligaške generacije iz sezone 2018/2019., ali nikada očekivanja nisu bila veća kao ovaj put.

Velikogoričani će u subotu točno u podne imati probu na svom terenu, suparnik im je Rudeš

U Gorici su vjerovali da bi on trebao biti pokretač i kreator igre, dribler i paker, možda i strijelac iz drugog plana. No opet je negdje zapelo, nije se uspio izboriti niti za jedan start u ligi, tek je dvaput krenuo od prve minute u kup dvobojima protiv niželigaša. Niti je Šroler bio zadovoljan s tim, niti struka u klubu i sam je došao sportskom direktoru Mariju Brkljači i zatražio raskid ugovora i odlazak u neku novu avanturu. Toliko puta viđena priča da si svugdje dobar, osim tamo gdje si se rodio...

Što se Gorice tiče, ništa značajnije se nije dogodilo ovim odlascima. Daleko veći problem za trenera Jeličića je ozljeda Kongoanca Ndockyta, on je bio glavni igrač u sredini terena, a liječničke procjene govore da će se oporavljati još najmanje dva mjeseca. Kada bi na toj poziciji krila i ofenzivnog veznog, kao i napadača, Gorica mogla dovesti neko pravo pojačanje, onda bi Jeličić mogao malo odahnuti jer bi mu se manevarski prostor proširio, što je uvijek bitno...

Do odlaska na dio priprema u istarski Medulin gdje se ide 10. siječnja, Velikogoričani će imati i probu na svom terenu, a bit će to u subotu, 6. siječnja. Suparnik je zagrebački Rudeš, a najavljeno je da će početak dvoboja biti točno u podne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:56