Rokas Pukštas i Ante Matej Jurić

 TOM DUBRAVEC Cropix
NA PREKRETNICI

Dva napadača očekuju potvrdu talenta u novoj sezoni, moraju konačno dokazati jesu li kalibar za HNL

Gorica je prošle dvije sezone imala velikih muka s realizacijom
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. srpanj 2024. 08:42

Trener Gorice Rajko Vidović želio bi do kraja prijelaznog roka dovesti nekoliko pojačanja, ali nije to jednostavan zadatak, niti je sigurno da će njegove želje biti ispunjene.

Jedna od pozicija koja se čini deficitarnom je i ona napadačka, budući da je poslije odlaska Tima Matavža i Nikola Vujnovića ostala Gorica samo na dvije klasične špice, a to su Ante Matej Jurić i Caio Cruz. Prvi će 22 godine napuniti u studenom, drugi je to već napravio u ožujku, a sezona koja uskoro slijedi za njih se sasvim sigurno može nazvati prekretnicom.

Srušio Dinamo i Hajduk

U njoj moraju konačno dokazati jesu li kalibar HNL golgetera jer Gorica je prošle dvije sezone imala velikih muka s realizacijom, a u nacionalnom prvenstvu 2023./2024. apsolutno nitko nije uspio postići više od pet pogodaka.

Za Vidovića je imperativ da pronađe nekog tko će davati golove i biti konstantna prijetnja suparničkim vratarima, a Jurić i Cruz imat će i minutažu da bi to mogli ostvariti.

image

Ante Matej Jurić

TOM DUBRAVEC Cropix

Jurić je prošle sezone ostao upamćen kao strijelac pobjedničkih golova protiv Hajduka i Dinama, oba puta Gorica je gubila, ali i preokretala od 0:1 do 2:1 baš njegovom zaslugom. Bilo je to u prvom dijelu prvenstva kada su Turopoljci držali četvrto mjesto, ali u nastavku sezone potpuno su pali i na kraju jedva dohvatili sedmo mjesto.

Ista je bila i Jurićeva sudbina, nije ulovio kontinuitet i premda je još poentirao u pobjedama protiv Rudeša i Varaždina, četiri pogotka u zbroju nisu zadovoljila ni njegove, a isto tako niti klupske ambicije.

Zajednički je zaključak da on može mnogo više dati, a ovoga ljeta ima prednost u odnosu na prošlo što je u punom treningu.
Lani se tek oporavljao od teškog loma ruke kojeg je doživio u dvoboju s Istrom 1961 (ona čuvena šokantna pobjeda 5:4), pa je to bio razlog što nije imao status standardnog prvotimca. Jedno vrijeme guran je i na krilnu poziciju, ali ostao je dojam da je on tip klasičnog centarfora, koji može biti dobar realizator i nogom i glavom, ali i navlačiti obranu na sebe i odlagati lopte za suigrače. Vidović i ima s njim takve planove.

image

Oliveira Queoroz Caio Da Cruz

RONALD GORSIC Cropix

Caio Cruz je Brazilac, vrlo jak i čvrst na nogama i u duelima, iskoristiv i kada ulazi u prostor, ima nos naći se tamo gdje je lopta i poentirati recimo iz odbijanca. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u slovenskom prvoligašu Radomlju, gdje je nastupio u 30 ligaških utakmica i imao dva pogotka i nekoliko asistencija.

Posljednja prigoda

S velikogoričkim klubom ima još godinu dana ugovora i za njega je ovo zadnja prilika za nametanje. Na pripremama se vidi njegova velika želja, jako je motiviran i cilj mu je izboriti mjesto u početnom sastavu.

U Gorici su uvjereni da je posudbu u Sloveniji iskoristio vrlo dobro i nadaju se da će proraditi kada krene borba za bodove...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:36