Filip Mrzljak

 RONALD GORSIC Cropix
KLJUČNA UTAKMICA

Fenjeraš HNL-a ostao bez kapetana i stožernog igrača za sljedeće kolo, no dobra je vijest povratak golgetera

Subotnje gostovanje u Koprivnici opet ima sudbinski značaj za momčad trenera Gorice
Piše: Toni RoićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 12:33

Nakon toliko čekane i potrebne prvenstvene pobjede ostvarene protiv Lokomotive, igrači Gorice dobili su za nagradu dva slobodna dana, a u utorak su se vratili radu, ujedno i prativši popodne kup-utakmicu svog sljedećeg rivala, koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa.

Subotnje gostovanje u Koprivnici opet ima sudbinski značaj za momčad trenera Željka Sopića, koja mora razmišljati isključivo o pobjedi i smanjivanju zaostatka za devetim mjestom, a do nje će pokušati doći bez nekoliko važnih igrača.

image

Željko Sopić

RONALD GORSIC Cropix

Tu ponajprije spadaju Jurica Pršir i Filip Mrzljak, dva ključna veznjaka u Sopićevoj koncepciji, koji su protiv Lokomotive zaradili akumulirani treći žuti karton, čime su automatski suspendirani za ovu utakmicu.

Toni Fruk još se nije oporavio od ozljede gležnja koju je zadobio na zimskim pripremama, a još je upitno hoće li moći Nikola Vujnović, koji nije igrao protiv Lokomotive, kao ni Momčilo Raspopović.

Kako nadomjestiti Mrzljaka i Pršira glavno je Sopićevo pitanje, a Joey Suk se nameće kao siguran izbor, dok za mjesto pokraj njega kandidiraju Edin Julardžija i Luka Kapulica.

image

Josip Mitrović, Luka Kapulica, Krešimir Krizmanić

RONALD GORSIC Cropix

Ostaje vidjeti i hoće li Sopić ostati pri sustavu 4-4-2 ili se vratiti na 4-2-3-1, kao što je bilo u završnici dvoboja s Lokomotivom. Dobra je vijest što je kartone odradio Merveille Ndockyt, pa se njega i sve boljeg Josipa Mitrovića očekuje na krilnim pozicijama, kao dva najbrža igrača Gorice, koji prodorima mogu donijeti značajnu prevagu.

Izdvojiti treba i odličan nastup Matthewa Steenvoordena, koji je protiv Lokomotive odigrao jednu od najboljih partija u dresu Gorice, bio je besprijekoran u obrani, a u fazi napada je dobro iznosio loptu u organizaciji igre iz zadnje linije, te jednom bio u prilici zabiti i gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:53