Rajko Vidović

 NENAD ČRNKO/HNK GORICA
JEDNOGLASNO IZABRAN

Gorica predstavila novog trenera: ‘Kvalitetna ekipa koja je imala peha, dečki nisu zaboravili igrati nogomet‘

Od ponedjeljka Turopoljci i službeno imaju novog trenera, Rajko Vidović potpisao je do ljeta 2025.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. ožujak 2024. 14:16

Premda je izabran na sjednici Izvršnog odbora kluba još prošlog utorka, Rajko Vidović (49) će sedam dana kasnije povesti svoj prvi trening kao novi kormilar Gorice i nasljednik Dinka Jeličića, koji je morao otići poslije 10 poraza u 12 kola. U ponedjeljak, 18. ožujka, velikogorički klub je i službeno objavio kako je sklopio do ljeta 2025. godine ugovor s Vidovićem, koji je ove sezone s klupe u 11 utakmica predvodio trećeligaša Kustošiju, a prije toga od 2015. kada je završio igračku karijeru, Dugo Selo, Maksimir, Trnje, Lučko, HAŠK 1903 i Sesvete. U Sesvetama je u sezoni 2021/2022. vodio tri utakmice u drugom rangu hrvatskih klubova, a svi ostali angažmani bili su većinom u trećoj ligi ili čak niže.

Dolazak u Goricu uvjerljivo je najveći Vidovićev trenerski iskorak dosad, gdje će se konačno pokazati koliki je njegov stručni kapacitet. Prije ulaska u trenerske vode iza njega je ostao vrlo zapaženi i dug igrački trag u 1. HNL, gdje je od 2001. do 2009. nastupao za Rijeku, Kamen Ingrad, Zagreb, tadašnji Inter iz Zaprešića i Lokomotivu. Ukupno je imao 138 nastupa za tih pet klubova i 29 postignutih pogodaka. Igrao je i u inozemstvu, u njemačkom Ahlenu, kineskom Beijing Hongdengu, vijetnamskom Song Lamu i zeničkom Čeliku u rodnoj mu Bosni i Hercegovini (Vidović je iz Žepča, odakle podrijetlo vuče i hrvatski reprezentativac Ante Budimir). Zadnji klub bilo mu je Dugo Selo, gdje je i započeo trenersku karijeru.

Šansu koju je dobio dolaskom u velikogorički klub kao trener, čekao je devet godina, a najveće povjerenje u njega iskazao je bivši mu suigrač iz prvoligaškog Zagreba, a sada sportski direktor Gorice Mario Brkljača. Na sjednici Izvršnog odbora Brkljača je bio "izrešetan" pitanjima o Vidovićevim referencama za preuzimanje prvoligaškog kluba, ali kada su sve čuli, podrška za novog trenera bila je jednoglasna!

Vidović je u nedjelju bio u Puli i gledao remi 0:0 kojeg je potpisao Mensur Mujdža, koji uz Marka Krnjića ostaje na poziciji pomoćnog trenera, a do kraja prvenstva čeka ga devet utakmica u kojima će igrati sa svim suparnicima u ligi. Gorica s aktualnog šestog mjesta teško može dohvatiti četvrto koje joj bježi osam bodova, ali svakako se očekuje pomak u igri i rezultatima, te selekcija kadra za sljedeću sezonu. Gledano iz perspektive odličnog prvog dijela sezone, ova momčad definitivno vrijedi više, a sada je na Vidoviću da se prevlada kriza i to pokaže na terenu. Poslije dvotjedne pauze, prvi ligaški izazov bit će gostovanje u Varaždinu.

- Odabrali smo trenera koji zadovoljava naše kriterije. Izuzev bogate igračke karijere, on sa sobom nosi čvrst karakter i disciplinu. Uvjeren sam da mu neće trebati velika prilagodba na momčad jer je Goricu pratio kroz zadnjih godinu dana. Očekujemo dobar i kvalitetan rad, a u tom slučaju rezultati ne smiju izostati - naglasio je sportski direktor Mario Brkljača.

- Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek... Sigurno nisu zaboravili igrati, a sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila - rekao je novi trener Rajko Vidović, koji se osvrnuo i na viđeno u Puli.

- Dečki su pokazali jaki karakter u Puli jer nije lako vratiti se nakon negativne serije. Odigrali su korektnu utakmicu, možda nogomet nije bio najljepši, ali bili su disciplinirani, pravovremeni i na kraju uzeli bod. Dali smo slobodan dan nakon puta, a ovoga utorka ćemo se okupiti u 16 sati, a u subotu odigrati prijateljsku utakmicu s Mariborom u Sloveniji. Ne smijemo previše opteretiti igrače, ali moramo se dobro pripremiti za završnicu prvenstva da probamo uzeti što je više moguće bodova - naglasio je Vidović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 04:29