DAMIR KRAJAC Cropix
POTPISAO DO 2025.

Gorica pronašla novo rješenje! Stigao bivši trener Dinama: ‘Bit ćemo spremniji, jači, željniji‘

Turopoljski prvoligaš je pronašao novog šefa struke koji će klub voditi iduće tri godine
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. studeni 2022. 16:15

Goricu će u tešku borbu za ostanak u HNL-u povesti 48-godišnji Željko Sopić, koji je u ponedjeljak imenovan novim trenerom, trećim u ovoj sezoni nakon Samira Toplaka i Igora Angelovskog. Potraga je trajala prilično dugo, prvi izbor bio je Sergej Jakirović, ali on se odbio vratiti u klub kojeg je vodio od ljeta 2018. do veljače 2020. godine, pa su predsjednik Nenad Črnko i sportski direktor Mario Brkljača doveli Sopića. Pomoćnici će mu biti dosadašnji privremeni trener Mensur Mujdža, te Marko Krnjić.

Sopić je kao igrač nosio dresove Zagreba, Borussije iz Mönchengladbacha, Slavena Belupa, Lokomotive i još nekih klubova, a kao trener vodio je seniorsku i drugu momčad Dinama, Rudeš, Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te azerbajdžanski Sabah gdje je imao posljednji angažman prije ovog u Gorici. Čeka ga zahtjevan posao jer Gorica je zadnja sa samo sedam bodova iz 16 utakmica, a debi će imati 18. siječnja kada se igra zaostala utakmica 17. kola s Varaždinom.

- Moram zahvaliti predsjedniku Črnku i klubu na ukazanom povjerenju. Svjestan sam situacije i idemo se što prije uhvatiti u koštac s problemom i raditi. Ispadanje nije opcija. S takvim sistemom i načinom rada ćemo krenuti od prvog dana i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja - kazao je novi šef stručnog stožera Gorice, koji je potpisao ugovor s opcijom trajanja do 2025. godine.

Nekoliko članova stručnog stožera Gorice, Sopić vrlo dobro poznaje.

- Mujdžu i Krnjića znam već duži niz godina. S Krnjićem sam surađivao u Rudešu i obojica smo bili u Emiratima, iako ne u istom klubu. Vrlo dobro poznajem i kondicijskog trenera Krešimira Šoša s kojim sam imao prilike raditi u Dinamu. Radujem se suradnji s novim stožerom, za koju vjerujem da će biti odlična. Znamo gdje se trenutačno nalazimo i znamo gdje želimo doći, samo to nas zanima - podvukao je novi strateg Turopojaca, koji pripreme započinje u petak, 2. studenog, a dotad će biti i novosti u igračkom kadru.

Zasad su otišli Aleksandar Jovičić i Paulius Golubickas, ali promjena će biti još dosta u oba pravca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:28