Ante Matej Jurić

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
SPECIFIČNA SITUACIJA

Gorici se vraća 20-godišnji napadač, favorit je za prvu špicu: ‘Treniram, ali još ne smijem igrati‘

Na pripremama je dosad oba puta prvi centarfor bio Tim Matavž, ali njega nikako da krene
Piše: Toni RoićObjavljeno: 01. srpanj 2023. 22:20

Trener Željko Sopić i suradnici i u petak su igračima Gorice priredili porciju od dva treninga, stisla je ozbiljna vrućina u Turopolju, ali akumulatori se pune za početak sezone, koji će uslijediti u nedjelju, 23. srpnja, u 18.55, za kada je zakazan dvoboj 1. kola protiv Varaždina.

Igrom slučaja Varaždin je bio posljednji gost u Turopolju u prošloj sezoni, a svibanjska pobjeda 5:2 donijela je Velikogoričanima ostanak u HNL-u.

Kako bi bilo lijepo nešto slično i ponoviti za 23 dana, ali tko zna u kakvom će sastavu Gorica istrčati na premijeri sezone 2023./2024., koja će biti njezina šesta uzastopna u najvišem rangu hrvatskih klubova.

Već 10 igrača napustilo je klub (Slavko Bralić, Kristian Fućak, Vinko Petković, Matuš Vojtko, Toni Fruk, Dominik Prokop, Edin Julardžija, Joey Suk, Božidar Radošević, Cheick Keita), zasad je jedino doveden 19-godišnji krilni napadač Lenny Ilečić, koji je bio član juniora Dinama, a neki igrači poput iskusnog Filipa Mrzljaka neće biti spremni dotad (Mrzljak je imao operativni zahvat na koljenu).

Nova kontrola idući tjedan

Specifična situacija je i s 20-godišnjim napadačem Antom Matejem Jurićem, kojega nije bilo na terenu u dvije uvodne test utakmice s HUNS-om i Rudešom.

- Treniram redovno, ali još ne smijem igrati utakmice. Takva je odluka liječničkog konzilija nakon operacije desnog lakta, ali ja sam izuzetno nestrpljiv i želio bih zaigrati što prije, zapravo odmah, a ne čekati deveti mjesec kako mi oni preporučuju - otkriva Jurić.

- Sljedećeg tjedna ići ću na novu liječničku kontrolu i nadam se da bi se nešto moglo promijeniti. Ne osjećam više bolove, kada treniram na ruci mi je steznik i siguran sam da rizik da se nešto loše dogodi nije velik - smatra Jurić, kojeg je proljetni lom lakta na utakmici s Istrom 1961 zaustavio u trenutku kada je izborio mjesto standardnog prvotimca.

Kompletna momčad mora raditi

I trener Sopić želio bi ga što prije vidjeti na utakmicama jer baš je Jurić favorit za mjesto prvog centarfora u formaciji 4-2-3-1, koja će gotovo sigurno ostati prvi izbor i u novoj sezoni. U dosadašnjim pripremnim dvobojima oba puta je u špici startao iskusni Slovenac Tim Matavž, ali njega nikako da krene s nekim pogotkom, što bi mu sigurno vratilo samopouzdanje.

Isto se može reći i za Nikolu Vujnovića i povratnika s posudbe Caija Cruza. Sopiću se ostaje nadati da bi se napadači mogli probuditi u sljedećim pripremnim dvobojima, iako sportski direktor Mario Brkljača često zna reći “igra daje golove”, što znači da kompletna momčad mora jednako dobro raditi za napad i obranu.

Štiglec produljio, Tomečak još nije

Kad smo već kod sportskog direktora, još se nije oglasio o raspletu pregovora o novom ugovoru s desnim bekom Ivanom Tomečakom, iako u klubu vjeruju da će do dogovora doći premda iskusni, 33-godišnji Tomečak, ima još neke zanimljive ponude. Lijevi bek Dino Štiglec (32), koji je također imao ugovor samo do kraja prošle sezone, riješio je status i za sljedeću i član je Gorice do 15. lipnja 2024. godine. (tr)

Linker
27. travanj 2024 13:56