Ndockyt u dresu Gorice

 RANKO SUVAR Cropix
KAKVA ŠTETA

Hladan tuš za hit-momčad HNL-a: Jedan od ključnih igrača iz reprezentacije se vratio teže ozlijeđen

Prve procjene govore da bi izvan terena mogao biti čak tri mjeseca, a klub će moći tražiti odštetu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. studeni 2023. 06:54

Nakon dva dana odmora, trener Gorice Dinko Jeličić je u utorak popodne okupio igrače na treningu, ali dočekala ga je iznimno loša vijest koja kaže da se Kongoanac Merveile Ndockyt iz Afrike vratio teže ozlijeđen.

Ndockyt je bio pozvan za kvalifikacijsku utakmicu za SP 2026. protiv Zambije, ali je s nje izostao jer je na treningu Konga ozlijedio tetivu aduktora na nozi (preponski dio). U Gorici su se s pravim stanjem stvari upoznali tek kada se njihov igrač vratio u Hrvatsku, odmah su zakazani hitni liječnički pregledi, a prve procjene i nisu optimistične jer govore da bi pauza mogla trajati između dva i tri mjeseca. Pritom je donekle olakšavajuća okolnost što taj tip ozljede vjerojatno neće tražiti operativni zahvat, već se sanira višetjednim terepijama.

Kako god, Ndockyt je izgubljen za preostale četiri utakmice Velikogoričana u ovoj godini (Rudeš, Hajduk, Istra 1961, Varaždin), a lako moguće i za nekoliko njih u nastavku sezone u 2024. godini. Baš velika nesreća i za klub i za njega, koji je imao vrlo značajni doprinos u odličnim rezultatima Gorice i aktualnom četvrtom mjestu.

Ndockytov slučaj vrlo je sličan onom Gavija iz Barcelone, koji se teško ozlijedio na nedjeljnom dvoboju Španjolske i Gruzije, a kao što će Barcelona dobiti novčanu naknadu, tako će na potraživanje odštete pravo imati i Gorica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:15