Jurica Pršir u nedavnom dvoboju s Hajdukom

 DAMIR KRAJAC Cropix
SVAKE ZIME ISTA PRIČA

HNL klub želi u Europu, a gotovo da nema gdje trenirati. Sad je doživio blamažu kod petoligaša

Jest da je riječ o prijateljskoj utakmici i da niz prvotimaca nije nastupilo, poraz mora zabrinuti
Piše: Toni RoićObjavljeno: 14. listopad 2023. 13:24

Treninzi mlade reprezentacije Hrvatske u Velikoj Gorici malo su poremetili rad domaćeg kluba, ali i po tko zna koji put ukazali na njegov najveći problem nedostatka terena. Nacionalni kamp bit će izgrađen u turopoljskoj prijestolnici, ali HNK Gorica s više od 20 selekcija, uključujući mušku i žensku prvoligašku, sve teže pronalazi termine i mjesto za treninge, a da ne govorimo o lošem stanju prirodnih travnjaka u dugim zimskim mjesecima.

Privremena rješenja pronalaze se u suradnji sa susjednim niželigaškim klubovima, ali nije to nivo na kojem može funkcionirati klub, čija ambicija je proizvoditi vlastite igrače i boriti se za visok, pa i europski plasman u elitnom rangu. U svakom slučaju goruća tema za predsjednika Nenada Črnka, a kako će je riješiti vjerojatno i on svakodnevno razmišlja.

Kad smo kod prve momčadi, trenutačno četvrtoplasirane u HNL-u, srijeda je donijela neočekivanu blamažu u Grubišnom Polju. Jest da je riječ o prijateljskoj utakmici i da niz prvotimaca nije nastupilo, ali izgubiti 0:1 od petoligaša Bilogore, a da je još vratar Debijađi i obranio kazneni udarac domaćima, nešto je što mora zabrinuti trenera Jeličića i suradnike.

Uvijek treneri kažu da je svaki trening, a pogotovo utakmica, prilika za napredak i približavanje onom čemu se teži, ali očito da su igrači Gorice u Grubišnom Polju bili preopušteni da bi o tome mislili. Na Jeličiću je da im na to skrene pažnju, danas su gosti kod Olimpije u Ljubljani i tu se mogu iskupiti jer u prvenstvu ih poslije pauze čeka pakleni raspored. Dočekuju Dinamo, pa idu u Rijeku, a onda im dolazi Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 08:37