Tyrese Francois

 Screenshot
POVRATAK U HNL

Hrvatski junaci dočekani pljeskom, novo pojačanje letjelo na kraj svijeta, ali ništa od debija za reprezentaciju

Na jučerašnjem treningu kompletirala se momčad turopoljskog prvoligaša, svi reprezentativci su se vratili
Piše: Toni RoićObjavljeno: 30. rujan 2022. 14:39

Zadnje mjesto i samo pet osvojenih bodova upalili su sve alarme za opasnost i trener Igor Angelovski i njegovi igrači sada moraju razmišljati isključivo o pobjedi u Šibeniku.

- Pobijedili smo u pauzi Domžale, ali nije se igralo za bodove. Ono što je bitno jest da u Šibeniku prenesemo taj duh i spoznaju da su bodovi ipak najvažniji - naglašava trener Gorice Igor Angelovski, kojemu se poklopilo da je prije nekoliko dana i Šibenik zamijenio trenera.

Umjesto Damira Čanadija postavljen je Mario Cvitanović, pa Angelovski mora dodatno razmišljati kako bi se domaćini mogli postaviti, ali Makedonac stalno ponavlja da treba krenuti od sebe i vlastite igre, koju je nužno poboljšati, pogotovo na planu efikasnosti i realizacije prilika.

Na jučerašnjem treningu momčad se kompletirala, svi reprezentativci su se vratili, hrvatski junaci koji su izborili Europsko prvenstvo reprezentacija U-21, Toni Fruk, Jurica Pršir i Krešimir Krizmanić, dobili su zasluženi pljesak suigrača, dok je Australac Tyrese Francois ipak bio malo tužan. Prvi put je dobio poziv za A reprezentaciju Australije, putovao je do tamo i na Novi Zeland, ali nije odigrao ni minute u dva dvoboja s Novozelanđanima. Zvuči frustrirajuće, ali sada treba pronaći još veći motiv da bude još bolji u dresu Gorice i novi poziv neće izostati.

Angelovski za dvoboj u Šibeniku nema na raspolaganju tri igrača zbog kartona, to su Momčilo Raspopović, Matthew Steenvoorden i Joey Suk, pa će biti promjena u startnoj jedanaestorici u odnosu na prošlu utakmicu s Osijekom. U obrani će biti lakše posložiti startere, ali pozicije u ofenzivnom dijelu veznog reda su u fokusu. Može li Dominik Prokop konačno postati taj glavni organizator igre i hoće li Josip Mitrović dobiti priliku na desnom krilu, što mu je prirodna pozicija?

Prokop je došao na kraju prijelaznog roka, trebalo mu je vremena da fizički bude u stanju pratiti suigrače, ali sada je to na mnogo višoj razini, a igrač njegovih tehničkih kvaliteta nužan je ovoj Gorici. Mnogi će se sjetiti kako dobre partije je 25-godišnjak pružao u dresu bečke Austrije prije nekoliko sezona, a kada bi nešto slično mogao ponavljati u dresu Velikogoričana, svi bi bili sretni.

Josip Mitrović također je imao reprezentativni izlet u ovoj pauzi, nastupio je za U-20 reprezentaciju Hrvatske koja je pobijedila seniorsku momčad domaćina Svjetskog prvenstva Katara rezultatom 3:1. Mitrović je bio i strijelac u tom dvoboju, a sigurno da se nada i većoj minutaži u klupskom dresu u nastavku sezone.

Osim ove dvojice svakako treba spomenuti i crnogorskog napadača Nikolu Vujnovića, koji je bio dvostruki strijelac protiv Domžala u trijumfu 3:2. Vujnović se posljednji priključio sastavu trenera Angelovskog, a što vrijeme bude odmicalo trebao bi biti sve spremniji i s Denijem Jurićem se boriti za mjesto centarfora.

U generalnom zaključku, Angelovski i njegovi stručni suradnici tvrde da niz igrača Gorice još ima rezerve i mogućnosti za dolazak u željenu formu, te da bi pozitivni rezultati morali doći u najkraćem roku. Prvi već u Šibeniku...

Crna serije Gorice

Kako prekinuti crnu seriju od pet prvenstvenih poraza jedina je tema u Gorici uoči nedjeljnog gostovanja u Šibeniku. Tradicija kaže da Turopoljci točno deset godina ne znaju za ligaški poraz na Šubićevcu, prošle sezone oba puta su pobijedili, ali utakmica koja dolazi za dva dana možda je i najvažnija od svih prethodnih s obzirom na aktualni trenutak Velikogoričana.

PET PORAZA U NIZU

19/08/22.

Slaven Belupo - Gorica 2:1

26/08/22.

Gorica - Istra 1961 0:2

03/09/22.

Varaždin - Gorica 2:1

10/09/22.

Gorica - Dinamo 0:1

17/09/22.

Gorica - Osijek 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:44