Valentino Majstorović (u sredini)

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZANIMLJIV TRANSFER

‘Idemo se maknuti s posljednjeg mjesta!‘ Posrnulom hrvatskom prvoligašu stigao specijalist za jedanaesterce

Prošle sezone je u 33 nastupa postigao šest pogodaka, a on je ofenzivno orijentirani branič
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. prosinac 2022. 16:26

Napadač i desni bek označeni su u Gorici kao dva mjesta koja treba popuniti u prijelaznom roku, a danas je riješeno pitanje braniča jer se na raspolaganje treneru Željku Sopiću i njegovim suradnicima stavio Valentino Majstorović. Taj 27-godišnjak je cijelu karijeru proveo u drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu, ali prošlu polusezonu nije igrao, već je bio u potrazi za angažmanom.

Na kraju ga je pronašao u posljednjem klubu HNL-a, koji je ranije otpustio Senegalca Moussu Waguea, pa je bilo nužno dovesti alternativu. Izbor je pao na Majstorovića, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača HD-a kada su Sigećani igrali u elitnom rangu, a najpoznatiji je bio kao realizator kaznenih udaraca. Prošle sezone je u 33 nastupa postigao šest pogodaka, a on je ofenzivno orijentirani branič.

- Možda sam se u Hrvatskom dragovoljcu zadržao i previše, ali drago mi je što sam promijenio sredinu i što je to baš Gorica. Većinu igrača poznajem jer sam protiv njih igrao dok je HD bio prvoligaš, s nekima i u mlađim kategorijama, a suigrač mi je u Sigetu prošle sezone bio Vinko Petković s kojim ću sada ponovno igrati u Gorici - kazao je Valentino Majstorović, svjestan da svih čeka zahtjevan zadatak borbe za ostanak u ligi u koju kreću sa šest bodova manje od devetoplasiranog Šibenika.

- U nastavku prvenstva očekujem mnogo kvalitetniju i bolju Goricu, koja će ići po pobjede i maknuti se s posljednjeg mjesta na kojem nije zaslužila biti. Osobno sam stalno trenirao i vjerujem da mi se neće biti teško uklopiti u ovu momčad - podvukao je Majstorović.

Žestoko se i inače radi u Velikoj Gorici ove zime, tek dva dana pauze za božićnu i novogodišnju proslavu odobrio je trener Željko Sopić, a svi ostali dani ispunjeni su maksimalno. Sopić je naglasio da zadnje mjesto ne dopušta bilo kakvo opuštanje, a glavni je plan kako pronaći idealnu jedanaestoricu koja će 18. siječnja startati protiv Varaždina. Ta utakmica označena je pod onim engleskim terminom "must win" jer "mora se pobijediti" da bi zaostatak za Šibenčanima bio smanjen na tri boda.

Sopić je za sutra (petak) zakazao i posljednju ovogodišnju provjeru, a od 12 sati gost u Turopolju bit će Lokomotiva. Bit će to i oproštaj od domaćeg terena jer 2. siječnja Gorica kreće za istarski Medulin gdje će boraviti 10 dana, te odigrati dvije ili tri pripremne utakmice. Prva je na rasporedu 6. siječnja protiv Rijeke koju sada vodi Sergej Jakirović, a protiv Gorice u konkurenciji će biti i njezina dva bivša igrača Deni Jurić i Niko Jaković, koje je Jakirović ove zime doveo na Rujevicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:59