Željko Sopić

 DAMIR KRAJAC Cropix
KREĆE NOVA BORBA

Ispisali su veliku HNL priču, dali šest reprezentativaca, a sad je pitanje što će ostati od herojske momčadi

Šest igrača u kockastim dresovima dao je na kraju sezone turopoljski klub
Piše: Toni RoićObjavljeno: 31. svibanj 2023. 13:48

Točno 17 dana odmora imat će igrači i stručni stožer Gorice od zadnje utakmice sezone protiv Dinama u Maksimiru, do 15. lipnja i početka ljetnih priprema. Koliko će promjena doživjeti sastav trenera Željka Sopića još je prerano za reći, a jedini koji sigurno odlazi je francuski bek Cheick Keita jer mu je istekao ugovor.

Isto to dogodilo se i Joeyu Suku i Božidaru Radoševiću, kao i igračima na posudbi Toniju Fruku, Matušu Vojtku, Slavku Braliću, Vinku Petkoviću i Kristianu Fućku, ali neke od njih klub će nastojati zadržati. To se prije svega odnosi na Fruka, Fućka i Bralića, koji su dali golemi doprinos epskoj borbi za ostanak, dok veliki upitnik budućnosti u turopoljskom klubu stoji nad nekima, koji nisu bili dovoljno dobri, kao napadači Tim Matavž i Nikola Vujnović, a negdašnji vratar Chelseaja Karlo Žiger nije dočekao ni jedan prvenstveni nastup.

- Sa svima ćemo razgovarati, a onda odlučiti - kazao je još prošlog tjedna sportski direktor Mario Brkljača, koji s trenerom Sopićem ima zadatak složiti momčad, koja će se u sljedećoj sezoni boriti za mnogo više ciljeve od ostanka u ligi.

U sljedećim danima iz kluba će početi stizati i službene vijesti o odlascima i raspletima tih razgovora, možda i o pokojem dolasku jer se i na tome intenzivno radi, a dotad je vrijedno evidentirati kako Gorica kao deveti klub lige ima čak šest hrvatskih reprezentativaca u mlađim uzrasnim kategorijama.

image

Toni Fruk

DAMIR KRAJAC Cropix

Jurica Pršir i Toni Fruk predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija, koje se igra od 21. lipnja do 8. srpnja u Rumunjskoj i Gruziji. Izbornik Dragan Skočić objavio je popis baš na Prširov 23. rođendan, koji je bio u ponedjeljak 29. svibnja, a polivalentni veznjak Gorice jedan je od igrača s najviše nastupa. Ima ih 12 uz jedan postignuti gol, a ispred njega su samo David Čolina (16), Roko Šimić (15) i Dominik Kotarski (13).

Pršir je u drugom dijelu sezone igrao sjajno, posebno se istaknuo golemom količinom trke pokrivajući cijeli teren, a imao je ukupno i šest asistencija za golove suigrača. Toni Fruk je pak bio najbolji strijelac Gorice sa sedam pogodaka, iako je više od dva mjeseca morao pauzirati zbog ozljeda i igrao je u samo 24 ligaške utakmice. Nakon oporavka u travnju i svibnju imao je dva briljantna nastupa u ključnim pobjedama protiv Šibenika (4:0) i Varaždina (5:2). U obje utakmice bio je dvostruki strijelac, golovi su bili jedan ljepši od drugog, a u Šibeniku je dodao još jednu asistenciju. Honorirao je to izbornik Skočić i zasluženo Fruk ide na EURO.

Osim njih dvojice poziv izbornika U-20 reprezentacije Ognjena Vukojevića dobili su Krešimir Krizmanić i Josip Mitrović, koje čekaju prijateljske utakmice protiv Kine i selekcije “Utakmice života”, dok će Kristian Fućak biti član U-23 reprezentacije, koja će 8. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Katra u austrijskom Mattersburgu.

Za kraj treba spomenuti i kadetskog vratara Josipa Cundekovića, koji je aktivno sudjelovao na za Hrvatsku netom završenom Europskom prvenstvu reprezentacija U-17 i branio u posljednjoj utakmici u skupini protiv Nizozemske, koja je završila bez pobjednika 1:1.

Šest reprezentativaca iz Gorice. Nije mala stvar...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:12