DAMIR KRAJAC Cropix
NAPUŠTAJU KLUB

Izborili su opstanak u posljednji tren, a sada su krenuli oproštaji. Trojka završila svoje epizode u Turopolju

Jedini pogodak Slovaka u dresu Velikogoričana itekako će se pamtiti
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 07:55

Kako je bilo najavljeno i očekivano, počeli su i službeni oproštaji igrača Gorice na koje trener Željko Sopić i njegovi suradnici ne računaju u sljedećoj sezoni. To se ponajprije odnosi na one kojima su istekli ugovori i posudbe, pa članovi Gorice više nisu Cheick Keita, Vinko Petković i Matuš Vojtko.

Francuski branič Keita je u klub stigao u veljači 2021. i odigrao 48 službenih utakmica, ali Sopić na njega nije računao u drugom dijelu prošle sezone. Značajniji doprinos imao je slovački lijevi bek Matuš Vojtko, koji je prošlog ljeta bio posuđen iz Slovana iz Bratislave. Odigrao je ukupno 26 utakmica, a njegov jedini pogodak u dresu Velikogoričana itekako će se pamtiti jer ga je postigao 1. svibnja protiv Lokomotive u devetoj minuti nadoknade, kada je pogodio iz slobodnog udarca za 2:2. Bila je to ona utakmica kada je potres mozga imao vratar Ivan Banić. Vojtko je upisao i tri asistencije za pogotke suigrača.

Krilni napadač Vinko Petković bio je jedan od trojice igrača Osijeka, koji su ove zime došli u Turopolje na posudbu, ali za razliku od Kristiana Fućka i Slavka Bralića, nije uspio izboriti značajniju minutažu i za Goricu je upisao sedam nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:37