Dinko Jeličić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
VELIKE NAJAVE

Jedinstven slučaj hrvatskog prvoligaša: U šest utakmica tri trenera, a jedan je vodio Cristiana Ronalda

‘Jako sam ambiciozan i moj pogled seže i prema europskim pozicijama, najavio je Dinko Jeličić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 02. rujan 2023. 11:51

Vrlo rano i neočekivano Gorica će u svoju šestu utakmicu 33. prvenstva Hrvatske krenuti s već trećim trenerom ove sezone. Prve četiri vodio je Željko Sopić, koji je onda prešao na klupu Rijeke, u prošlom kolu mijenjao ga je Mensur Mujdža, da bi u srijedu popodne za novog stratega turopoljskog kluba bio imenovan Dinko Jeličić. On se u hrvatski nogomet vraća iz Saudijske Arabije, gdje je od travnja do lipnja imao čast trenirati Al Nassr predvođen Cristianom Ronaldom, a sudbina je htjela da će povratnički debi imati protiv kluba kojeg je jedinog vodio u elitnom hrvatskom rangu.

U sezoni 2017/2018. upisao je četiri vođenja Rudeša kao prvoligaša, dok su svi njegovi ostali angažmani u Hrvatskoj bili vezani za drugu, treću, pa i četvrtu ligu (Kustošija mu je bila i prvi klub kojeg je samostalno vodio baš u četvrtom rangu).

Jeličić je trener koji se tek treba dokazati na najvećoj sceni, ali kako je skupio više od 25 godina iskustva u raznim klubovima i na raznim pozicijama, to će mu zasigurno pomoći u pokušaju da s Goricom napravi željene stvari.

- Jako sam ambiciozan i moj pogled seže i prema europskim pozicijama - naglasio je Jeličić nakon preuzimanja turopoljskog kluba, koji je u šest uvodnih dvoboja ulovio isto toliko bodova, te ostavio vrlo dobar dojam u svim segmentima igre osim realizaciji.

Postizanje pogodaka bila je zasad najveća muka, tek četiri od kojih je dva potpisao Ndockyt, a po jednog Blummel i Vujnović. Ne čudi stoga da u završnici prijelaznog roka sportski direktor Mario Brkljača žarko želi novom treneru dovesti renomirano napadačko ime, ali za Rudeš je prekasno i Jeličić kreće s istim kadrom kojeg su imali i prethodnici. Štoviše, imat će jednog igrača manje na raspolaganju jer je brazilski napadač Caio Cruz ustupljen slovenskom Radomlju na posudbu do kraja aktualne sezone.

Što Jeličić nosi novog u odnosu na Sopića, upitat će se mnogi navijači Velikogoričana, a dio odgovora možda će ponuditi već dvoboj u Kranjčevićevoj.

- Nadogradnja u taktičkom segmentu, a ne revolucija. To je ono što zasad mogu obećati jer ne bi bilo pametno velike promjene raditi preko noći - pojašnjava Jeličić, kojem su pripremu dvoboja s fenjerašem uglavnom napravili pomoćnici Mensur Mujdža i Marko Krnjić, koji su kao i ostatak stručnog stožera zadržali dosadašnje pozicije u klubu.

- S Krnjićem sam već imao prilike surađivati, a Mujdža je vrlo talentirani mladi trener i vjerujem da ćemo svi zajedno dobro funkcionirati. Cilj je da iz svake utakmice izvučemo maksimum, što će reći pokušamo pobijediti - odlučan je Jeličić.

Treba za kraj spomenuti da će Gorica i Rudeš nakon četiri godine i četiri mjeseca opet zaigrati međusobno u elitnoj hrvatskoj ligi, a njihov posljednji prvoligaški dvoboj odigran je također u Kranjčevićevoj 3. svibnja 2019. i završio je bez pobjednika 1:1. Gorica je te sezone 2018/2019. bila debitant u 1. HNL i do posljednjeg kola ostala u utrci za četvrto mjesto i europski plasman, ali je baš taj remi s tada uvjerljivo posljednjim Rudešom razbio njezine ambicije. Iz te momčadi u klubu su još Martin Šroler i Krešimir Krizmanić.



GORICA (4-2-3-1)

Banić - Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir, Mrzljak - Majstorović, Ndockyt, Mitrović - Vujnović

Klupa: Radošević, Debijađi, Munksgaard, Leš, Matković, Soldo, Šroler, Kapulica, Blummel, Ilečić, Jurić, Matavž.

Nedostaje: -.

Trener: Dinko Jeličić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:20