Luka Kapulica

 RANKO ŠUVAR Cropix
ZAGONETKA U SREDINI

Jeličić sprema iznenađenje za lidere prvenstva? Izbor bi mogao pasti na mladog veznjaka

Na problematičnoj poziciji trener Gorice ima dva ili tri potencijalno dobra rješenja
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. veljača 2024. 11:57

U razmaku od samo 18 dana Gorica će u nedjelju od 17.10 i drugi put ugostiti Rijeku, koju vodi njezin bivši trener Željko Sopić. Prvi čin drame dogodio se 24. siječnja, bila je to zaostala utakmica iz 4. kola, a Velikogoričani su poraženi 2:3 iako su u prvih pola sata stekli prednost 2:0. U međuvremenu izgubili su još od Lokomotive i Dinama, te pali na šesto mjesto, dok se Rijeka trijumfima nad Hajdukom i Istrom 1961 prometnula u lidera i ozbiljnog kandidata za naslov prvaka.

Bez organizatora

S tim statusom i jedinom željom da ga zadrži doći će na kraju tjedna u Turopolje, dok Velikogoričani moraju pokušati prekinuti niz poraza, koji se protegnuo na već četiri utakmice. Trener Gorice Dinko Jeličić dao je u utorak igračima slobodan dan da se odmore i dobro razbistre glave, a u srijedu ujutro započele su pripreme za Riječane. Za razliku od prve utakmice u godini, Jeličić je u težoj poziciji jer mu osim Ndockyta i Majstorovića sada nedostaju i Jurica Pršir i Nikola Vujnović, dva izuzetno bitna igrača za koncepciju ofenzivne igre.

Jeličić je praktički ostao bez pravog organizatora i kreatora, Mrzljak i Soldo kao zadnji vezni teško mogu uskočiti u takvu ulogu i ono što je ostalo je samo pogled prema klupi. Na njoj strateg Turopoljaca može pronaći dva ili tri potencijalno dobra rješenja. Kao prvo se nameće 19-godišnji Luka Kapulica, reprezentativac Hrvatske U-19, neosporni znalac koji već drugu sezonu poslije dolaska iz omladinske škole Hajduka čeka pravu priliku u Gorici.

image

Jurica Pršir i Luka Kapulica

GORAN MEHKEK Cropix

U nedavnom razgovoru s njegovim suigračem Krešimirom Krizmanićem mogla se čuti jedna vrlo zanimljiva teza.

- Kapulica je veliki talent, a njegova je nesreća što mu na poziciji igraju naši najbolji igrači, pa ne može doći do minutaže koju zaslužuje - kazao je Krizmanić, ali sada se prostor otvorio jer Ndockyt, Pršir i Vujnović neće biti u kadru za dvoboj s Rijekom.

Poznata sportska istina

Je li to trenutak kada će ga stručni stožer konačno gurnuti u vatru od prve minute ostaje pričekati nedjelju, ali definitivno bi Kapulica mogao biti jedno od taktičkih iznenađenja s kojima bi se tražila prevaga. Druga opcija Gorice može biti Andrej Lazarov (24), jedini igrač koji je ove zime došao u klub. Makedonac je prvi dio sezone proveo u Rudešu, skupio je određeno iskustvo, ali minus mu je što nije prošao pripreme s Goricom i upitno je koliko je spreman za ulogu startera.

Kao treće rješenje moglo bi se navesti Nizozemca Svena Blummela, koji je krilo, ali je u karijeri znao igrati i poziciju takozvane desetke. Blummel je tehnički jak, ali često nedovoljno čvrst u duel igri i obrambenim zadacima i to mu je i dosad bila prepreka za veću minutažu i više startova od prve minute.

Trener Jeličić je bez sumnje u stalnim razmišljanjima što napraviti i kako posložiti početni sastav za dvoboj s liderom, ali poznata je sportska istina da nitko nije postao igrač dok je sjedio na klupi. Stoga se neka nova rješenja u sastavu Gorice čine logičnim izborom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 13:00