DAMIR KRAJAC Cropix
LJETNI TRANSFERI

Kadrovske promjene u Gorici: Stiže dinamovac, ponajbolji igrač odlazi u Nizozemsku

Gorica će nakon dvije godine posta konačno napraviti izlazni transfer
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. srpanj 2024. 23:05

Gorica je zakoračila u drugi tjedan ljetnih priprema, a trener Rajko Vidović u njemu će najvjerojatnije ostati bez jednog od najboljih igrača Josipa Mitrovića. Nakon četiri sezone provedene u turopoljskom klubu i 130 odigranih utakmica, 24-godišnji krilni napadač je pred transferom u Nizozemsku. Zasad još nitko uključen u posao ne želi otkriti i ime kluba iz 1. nizozemske lige, ali potvrđeno je da su pregovori u završnoj fazi i da bi sve trebalo biti gotovo ovog tjedna.

Ako zaista tako i bude, Gorica će nakon dvije godine posta konačno napraviti izlazni transfer, koji će joj priskrbiti novčanu odštetu. Još od ljeta 2022. i prodaje vratara Dominika Kotarskog u PAOK, te veznjaka Hrvoja Babeca u Rigu, velikogorički klub nije uspio napraviti ozbiljan izlazni transfer, pa je morao živjeti na način da su svi raniji veliki transferi bili razlomljeni na rate. Mitrović će tako prekinuti taj nepoželjni niz, a vjeruju u klubu da bi do kraja prijelaznog roka mogli prodati i bar nekoga iz trojca Pršir - Krizmanić - Banić te dodatno napuniti blagajnu.

image

Josip Mitrović

DAMIR KRAJAC Cropix

O (ne)uspjehu te misije uvelike će ovisiti i igrački kadar s kojim će trener Rajko Vidović krenuti u novu sezonu. Zasad su dovedena samo dva mlada igrača Dinama Toni Majić i Jakov Gurlica, koji će biti na posudbi ako zadovolje Vidovićeve kriterije, dok onaj najvažniji igrač iz Dinama kojeg su željeli najvjerojatnije karijeru nastavlja u Rijeci. Riječ je o Gabrielu Rukavini, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Gorici i bio standardni prvotimac. Vidović je silno želio da Rukavina ostane i dalje pod njegovom komandom, garantirao mu je minutažu i daljnji napredak, ali čini se da je igrača privukao zov kluba, koji igra europska natjecanja. Vrijeme će pokazati kako će se Rukavina snaći u Rijeci, ako zaista tamo i ode, dok bi u Gorici vjerojatno bio jedan od glavnih igrača, pogotovo nakon Mitrovićevog odlaska, koji mu je bio izravni konkurent za mjesto na lijevom krilu.

Sada je ta pozicija kod Velikogoričana posve ispražnjena, a premda bi za nju mogao kandidirati i već spominjani 18-godišnji Majić, dojam je da Vidović tu mora pronaći novo rješenje, odnosno pokušati dovesti novog igrača. Slična je situacija i na desnom krilu gdje kao rješenje figurira samo Valentino Majstorović, iako treba vidjeti u kojoj ulozi će se pojaviti Merveile Ndockyt nakon oporavka od ozljede.

Inače, posljednjim danom lipnja ugovor u Gorici istekao je 24-godišnjem vrataru Janu Paolu Debijađiju i on je sada slobodan igrač. Skoro 15 godina Debijađi je bio član Gorice, od najmlađih kategorija do seniora za koje je jednom i branio u prvenstvenoj utakmici protiv Istre 1961 u Puli 28. siječnja 2022. U konkurenciji Banića, Radoševića i Žigera nije se uspio nametnuti za novi ugovor i morat će sreću potražiti negdje drugdje.

Jedan autohtoni Turopoljac tako odlazi iz matičnog kluba, ali jedan je pred povratkom, a to je 19-godišnji veznjak Vito Čaić. On je još kao osmogodišnjak iz Gorice prešao trenirati u Dinamo, čiji je i sada član, ali je prošlu polusezonu odradio u mostarskom Veležu, kada je tamo trener bio Dean Klafurić. Čaićev dolazak trebao bi biti realiziran ovoga tjedna.

image

Vito Čaić

VLADO KOS Cropix

Linker
02. rujan 2024 10:52