DAMIR KRAJAC Cropix
PROMJENA U TUROPOLJU

Legenda velikogoričkog nogometa prelazi u novu fazu karijere: ‘Ovo je odlična nadogradnja i idealna opcija‘

Ono što se znalo već neko vrijeme, zadnjeg dana svibnja je dobilo i službenu potvrdu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 31. svibanj 2022. 16:40

Legenda Gorice Matija Dvorneković (33) ubuduće biti team manager kluba, odnosno spona između uprave i stručnog stožera i igrača. Bit će zadužen i za dio sportske politike s obzirom da predsjednik Nenad Črnko obavlja i ulogu sportskog direktora, te mu je potrebna pomoć.

Dvorneković je u travnju doživio teži prijelom ruke na utakmici s Rijekom, što je u konačnici označilo i kraj njegove profesionalne karijere. Nogomet je počeo igrati sa sedam godina, što znači da je u njemu aktivno proveo 26 godina. Za velikogorički klub je nastupio 207 puta, a igrao je još u Rusiji, Albaniji, te na Islandu. Sudjelovao je u povratku kluba u 1. HNL u šampionskoj drugoligaškoj sezoni 2017/2018. i onda igrao u sve četiri prvoligaške.

- Klub je Matiji Dvornekoviću, nakon njegove odluke o završetku igračke karijere, ponudio mjesto team managera, koje je on prihvatio. Smatram da je ovo odlična nadogradnja unutar veza stručnog stožera i svlačionice jer Matija je kroz svoju igračku karijeru stekao brojna iskustva i ovo je idealna opcija za Goricu - smatra predsjednik kluba Nenad Črnko.

Dvorneković je već preuzeo novu ulogu i spreman je dati maksimum, kao što je uvijek radio na terenu.

- Klub je u ovoj situaciji bio maksimalno korektan prema meni. Nakon teške ozljede ruke prije dva mjeseca, a zatim i isteka ugovora, ponuđena mi je opcija da budem team manager, prva spona između uprave kluba i stožera, igrača, te medicinskog osoblja. Tu ponudu sam sa zadovoljstvom odlučio prihvatiti. Naravno da sam na raspolaganju klubu u svim segmentima u kojima to bude potrebno, veselim se novim izazovima i vrlo sam ambiciozan u svemu ovome. Apsolutno sam spreman za nastavak svog nogometnog puta izvan zelenog travnjaka - naglasio je Dvorneković, a ostaje vidjeti tko će poslije njega predvoditi pobjedničke pjesme u svlačionici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:51