Trener Gorice Krunoslav Rendulić (lijevo)
 

 RB/CROPIX Cropix
OSLABLJENA GORICA

Lovrića mijenja dinamovac od 2,6 milijuna eura, drugi napadač suspendiran jer je odbio transfer!

Malo toga dobrog pamti iz dresova Dinama, Lokomotive i Omonije gdje je proveo zadnje 3 godine
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. veljača 2022. 16:13

Odlaskom Kristijana Lovrića u Osijek, završila je trogodišnja dominacija jednog igrača u dresu Velikogoričana, a klub se okreće potrazi za njegovim nasljednicima, kako u igri i učinku, tako u potencijalim budućim poslovima, koji će napuniti blagajnu.

Vrlo važno je naglasiti i da je Lovrić prvi igrač, koji je iz Gorice izborio status seniorskog reprezentativca Hrvatske, debitiravši 30. ožujka 2021. u dvoboju protiv Malte u Rijeci. Nekoliko puta bio je i na pretpozivu izbornika Zlatka Dalića, a za imidž jednog malog kluba poput Gorice to je od iznimnog značaja.

Lovrićeva budućnost u dresu Osijeka trebala bi biti još svijetlija, legitimno će se boriti za trofeje i reprezentativni dres, dok će Gorici ostatak aktualne sezone uglavnom poslužiti za pripremu nove. Izuzetak je samo polufinale Kupa i utakmica s Hajdukom 2. ožujka u Splitu.

Prepoznata vrijednost

U ovom trenutku za trenera Krunoslava Rendulića i njegove suradnike izbor je prilično sužen jer su ovaj zimski prijelazni rok obilježili odlasci. Osim Lovrića, klub su trajno ili odlaskom na posudbe napustili vratar Ivan Banić (Olimpija), Serge Junior Martinsson Ngouali (Sarpsborg), Elvis Sarić (Suwon), Martin Šroler (Aluminij Kidričevo), Niko Janković (Zrinjski Mostar), Albi Doka (Honved) i Fran Brodić (Varaždin).

image

Iyayi Atiemwen

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Iako većina njih nije imala značajniju minutažu, te su tražili klubove gdje će biti standardni, ipak je Gorica oslabljena u odnosu na prvi dio sezone, a da se uopće ne spominje razmjer hendikepa poslije odlaska najboljeg igrača i strijelca Lovrića. Takvu klasu zapravo je i nemoguće nadomjestiti i tko zna koliko će vremena proći, dok Gorica u svom dresu opet ne bude imala čovjeka s takvim učinkom i značajem za momčad i klub u cjelini. Zbog njegovih poteza dolazilo se na stadion, a najveće priznanje dobio je spektakularnim navijačkim dočekom u Osijeku. Publika uvijek zna prepoznati istinsku vrijednost i reakcija nogometnog Osijeka, najbolje pokazuje koliko je njihov klub dobio Lovrićevim dovođenjem.

Najbolji osjećaj

Na kraju transfer razdoblja u Gorici se dogodio i nesporazum sa senegalskim napadačem Matarom Dieyeom, koji je do daljnjega suspendiran i trenira samostalno. Dieye je imao ponudu (navodno iz Norveške) i Gorica ga je željela prodati, ali Senegalac nije želio taj transfer, procijenivši da mu je bolje ostati do kraja sezone. Čelnici kluba misle drugačije i on je sad izvan kadra trenera Rendulića, koji je ostao na dva klasična napadača, Vlatku Stojanovskom i Cruzu.

image

Matar Dieye (desno)

RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Kada su dolasci na tapetu, Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen vratio se u velikogorički klub nakon tri godine kao posuđeni igrač Dinama. Tog siječnja 2019. je Gorica na njemu zaradila više od 2,5 milijuna eura, što je najveći transfer u povijesti kluba, a sada popularni “Beli” opet dolazi u Turopolje pokušati oživjeti karijeru. Malo toga dobrog pamti iz dresova Dinama, Lokomotive i ciparske Omonije gdje je proveo zadnje tri godine, a poklopilo se da bi on sada trebao zamijeniti Lovrića, kao što je on njega na početku 2019. godine.

Dok je u debitantskoj prvoligaškoj sezoni Atiemwen letio terenom i odlučivao utakmice (ukupno 30 nastupa u 2. i 1. HNL, 12 golova, četiri asistencije), Lovrić je uglavnom sjedio na klupi, a standardno mjesto na lijevom krilu mu se otvorilo tek Nigerijčevim odlaskom u Dinamo. Može li Atiemwen ponoviti povijest i bar donekle podsjetiti na svoja stara odlična vremena u Turopolju, ubrzo će se vidjeti, ali njegov motiv za dokazivanjem sigurno je maksimalan.

- Imao sam financijski boljih ponuda, ali želio sam opet doći baš u Goricu jer ovdje se osjećam najbolje - kazao je Atiemwen, koji će kandidirati već za utakmicu protiv Slavena Belupa u petak.

Lov na pobjedu

U njoj će Rendulićeva momčad tražiti pobjedu na svom stadionu nakon skoro pola godine posta, a nakon svih stresova prijelaznog roka, konačno se može mirno raditi i tražiti način za izlazak iz krize nakon četiri uzastopna prvenstvena poraza petoplasiranog kluba lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:47