Valentino Majstorović i Roko Brajković

 DAMIR KRAJAC Cropix
NEMA PLAŠT, ALI VISOKO LETI

Maskirani junak za noćenje iz snova: ‘Nisam ni pomislio na 2. mjesto HNL-a, saznat ćemo nosi li maska sreću‘

Pauzirao je pola godine, a sada polako preuzima značajnu ulogu u hrvatskom prvoligašu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. rujan 2023. 21:05

David Catala, trener Istre 1961, subotnju partiju svoje momčadi nazvao je najboljom otkad je preuzeo klub sredinom kolovoza, ali ni takva nije bila dovoljna za bodovni ulov. Vikend se pokazao mnogo sretnijim za Dinka Jeličića - minimalnom pobjedom (1:0) ostao je stopostotnog učinka (tri od tri) s ekipom Gorice, koja je prenoćila na drugom mjestu SuperSport HNL-a.

Mjesto pri vrhu tablice samo četiri mjeseca nakon krvave borbe za opstanak, i to s profilom momčadi koja više ne broji dio glavnih junaka te nevjerojatne prošlosezonske izvedbe, k tomu i s novim licem na klupi? Zvuči kao bajkoviti scenarij i definitivno je iznad svih očekivanja, no Jeličić je čvrsto na zemlji, što najbolje govori njegov iskaz poslije susreta. Svjestan je da istarsko izdanje Gorice zahtjeva određene korekcije u obrambenom dijelu, da su protivnicima dopustili malo previše, pa morali nešto više računati na sreću (dvije grede), promašaje domaćina (Kadušić) i ponovno odličnog vratara Banića.

- Moram biti realan, Istra ovo nije zaslužila izgubiti. Dominirali su u svim segmentima, ali u jeku dominacije mi smo iskoristili njihove slabosti, zabili kvalitetan gol, a zatim na naš poznati način, energijom i fajtom, sačuvali vodstvo. Tri boda su kod nas, iznimno važna budući da smo ih osvojili kod protivnika koji nam je po svim parametrima direktni konkurent i ekipa koja igra jako dobar nogomet - govorio je Jeličić nakon susreta.

image

Dinko Jeličić

MARKO TODOROV Cropix

Jasno, nije se Gorica izvukla s trobodom isključivo na račun protivničkih pogrešaka. Turopoljci su još jednom čvrsto podigli gard, posebice u drugom dijelu kada je trebalo sačuvati rezultat. Periodični izlasci nisu uvijek bili uspješni, no pokazuju da protivnik ni u jednom trenutku ne smije “zaspati” čak i ako dominira susretom, te da će im promašaji stići na naplatu. U tom pogledu velikogorički je “osvetnik” iz 36. minute čovjek s maskom, Valentino Majstorović, drugi put strijelac u posljednja tri susreta.

- Malo mi se otvorilo, krenuo sam igrati konstantno, dok sam prošle sezone češće ulazio s klupe. Pogodak mi mnogo znači upravo iz te perspektive, da uhvatim kontinuitet u prvom sastavu. Treba i ovakve utakmice dobit’, kada možda nije tvoj dan, igraš malo slabije ili ti ne ide po planu... - sažima Majstorović dojmove dan poslije pobjedonosnog zgoditka na Aldo Drosini.

Baš kao i protiv Rudeša, asistirao mu je Dino Štiglec. U Puli smo vidjeli praktički preslikan pogodak, čini se da se Štiglec i Majstorović sjajno razumiju, a uistinu je interesantno da igrač od 170 centimetara visine vlada zračnim prostorom protivničkog 16-erca. Ne nosi plašt, no možda ima nešto i u toj crnoj maski, koju nosi zbog višestrukog prijeloma nosa zarađenog na treningu prije tri mjeseca.

Od sad bez dodatka

- Čim sam vidio da Štiglec ide na zamah s lijeve strane, automatski sam utrčao ispred igrača. To je situacija kakvu smo vježbali i na treningu. Maska? Ha, ha, brzo ćemo vidjeti je li do maske, ovo je bila posljednja utakmica s tim dodatkom - govori nam dobro raspoloženi 27-godišnjak.

Majstorović se pridružio Goričanima prošle zime, tadašnji trener Željko Sopić i sportski direktor Mario Brkljača potpisali su ga kao snagu na desnoj strani terena. Može igrati i na beku i na krilu, a Gorica je u jeku borbe za ostanak bila “tanka” na obje pozicije. Prethodno nije zaigrao u službenoj utakmici čak pola godine, pa je na golgeterski učinak čekao sve do spomenutog Rudeša. Prije toga mrežu je tresao Šibenčanima 22. travnja 2022., tijekom još jedne borbe za ostanak u eliti, no u dresu Hrvatskog dragovoljca.

image

Valentino Majstorović protiv Rudeša

MARKO TODOROV Cropix

- Kad smo s Dragovoljcem ispali iz lige, raskinuo sam ugovor i odbio neke klubove čekajući nešto bolje. Na kraju se sve to izjalovilo, pa sam šest mjeseci bio bez kluba. Nisam baš htio potpisati bilo što - otkriva Majstorović.

Jeličić je debitantskim nastupima vezao tri ligaške pobjede, takav niz Gorica pamti iz travnja ove godine (Osijek, Šibenik, Rijeka), a želimo li pronaći još jednu seriju, morat ćemo zagrabiti u kolovoz 2022. (Varaždin, Slaven, Šibenik).

- Sopić je postavio temelje, a Jeličić želi da porastemo za pet do deset posto i mislim da smo na tom putu. I on od nas traži agresiju, no više se bazira na samu taktiku. Vjerovao sam i uoči sezone da ćemo biti gore, ali da ćemo se naći na drugom mjestu, to baš i nisam mislio. Sada je na nama da pokažemo da to nije slučajnost, nego da možemo ovako nastaviti - inspirativno zaokružuje Majstorović.

VELIKOGORIČKA SEZONA

Sa Sopićem...

23/07/23.

Gorica - Varaždin 1:1

29/07/23.

Gorica - Lokomotiva 1:0

05/08/23.

Dinamo - Gorica 0:0

20/08/23.

Osijek - Gorica 1:0

25/08/23.

Gorica - Slaven Belupo 2:2

S Jeličićem...

02/09/23.

Rudeš - Gorica 0:2

17/09/23.

Gorica - Hajduk 2:1

23/09/23.

Istra 1961 - Gorica 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 18:14