Tim Matavž u dresu slovenske reprezentacije

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
ČEKA SE BLJESAK

Najzvučnije pojačanje HNL-a: On je klasa, igrač koji donosi drugu dimenziju. Bit će isto što i Livaja Hajduku

Uklopiti iskusnog slovenskog strijelca sada se nameće kao najvažniji Sopićev zadatak
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. siječanj 2023. 17:26

U vrlo dobrom raspoloženju traju pripreme Velikogoričana za nedjeljno gostovanje u Osijeku na početku drugog dijela sezone od 18 utakmica, a naglasak u treninzima sve više je na napadu i realizaciji.

Željko Sopić odlično je posložio obranu, u osam utakmica koliko vodi Goricu (šest u pripremama, dvije u prvenstvu) još nije doživio kako izgleda primiti gol iz igre (dva primljena su bila iz kaznenih udaraca), ali da bi se pobjeđivalo, moraju se golovi i postizati.

Petnaestak minuta za zagrijavanje

Dvije startne ligaške utakmice u 2023. s Varaždinom i Dinamom završile su 0:0, a protiv Varaždinaca nije realiziran ni kazneni udarac (Joey Suk u 90. minuti). U oba dvoboja u špici je startao mladi Ante Matej Jurić, koji je veći dio prvog dijela sezone proveo na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu. Riječ je o 20-godišnjem centarforu, koji je prošle zime stigao iz trećeligaša Belišća, ali pola godine nije imao pravo nastupa zbog nesporazuma dva kluba oko ugovora i odštete.

Dosta toga je Jurić propustio zbog toga, napredak bi bio znatno brži da je igrao utakmice i skupljao iskustvo, ali pokazao se u dobrom svjetlu protiv Varaždina, jednom je pogodio i stativu, a izborio je i jedanaesterac. U Maksimiru mu je bilo daleko teže nametnuti se, kao i cijeloj momčadi, koja nije mogla ozbiljnije zaprijetiti vrataru Dinama Dominiku Livakoviću, što je Sopić i sam priznao.

No na toj utakmici između ostalih debitirao je za Goricu 34-godišnji bivši slovenski reprezentativac Tim Matavž. On je najzvučnije ime koje je zasad ove zime stiglo u HNL i to što ga je Gorica uspjela angažirati, veliki je uspjeh kluba, koji je posljednji u redoslijedu. Matavž je ušao u 77. minuti baš umjesto Jurića i premda tih petnaestak minuta nije bilo dovoljno za pokazati nešto spektakularno, opet je bilo dovoljno da se u svakom dodiru s loptom i ideji što s njom, vidi - klasa.

Spreman i motiviran

Osim igre u špici, Slovenac može i dolaziti po loptu, te razigravati suigrače, dugim korakom prolaziti suparnike, te izvoditi prekide. Nije prošao pripreme s ostatkom momčadi, ali nije ni u velikom zaostatku, to je igrač kojeg se može čekati i trpjeti jer jednim potezom može riješiti gol situaciju, bilo asistencijom, a pogotovo realizacijom. Nije pretenciozno reći da bi Tim Matavž u Gorici mogao biti ono što je Marko Livaja u Hajduku.

Stoga je pred trenerom Sopićem i njegovim suradnicima Mensurom Mujdžom i Markom Krnjićem sad najvažniji zadatak da ga što prije uklope u momčad. Kako Gorica nema vremena za čekanje i svaki bod joj je presudan u bitci za spas, logično je očekivati da će Matavž već u Osijeku dobiti značajniju minutažu, najvjerojatnije u drugom poluvremenu, iako ni start ne bi bio veliko iznenađenje. I sam igrač je već pri dolasku naglasio “da je spreman i izuzetno motiviran i da što prije želi igrati i zabijati”.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:47