Josip Mitrović

 DAMIR KRAJAC Cropix
VELIKI KORAK

Napadača dočekali Halilović i Erceg, a od HNL kluba se oprostio u stilu: ‘Bobi, učlani me u navijače‘

‘Odlazim u nizozemsku na isti način kao što sam prije četiri godine dolazio u Goricu‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. srpanj 2024. 13:08

Sve je riješeno oko transfera Goričinog krilnog napadača Josipa Mitrovića u nizozemsku Fortunu iz Sittarda. Nakon što je prošao liječničke preglede, 24-godišnji Mitrović je potpisao trogodišnji ugovor do ljeta 2027. godine i odmah obavio predstavljanje u dresu svog novog kluba. Tamo su ga dočekala i dva hrvatska suigrača Alen Halilović i Ante Erceg, što bi mu uvelike trebalo olakšati prilagodbu na novu sredinu u šestoj po snazi europskoj nogometnoj ligi.

Gorica je u ovom poslu zaradila pola milijuna eura, a ide joj i 25 posto od potencijalnog budućeg Mitrovićeva transfera u kojem bi se dijelio odštetni iznos.

- Odlazim u Nizozemsku na isti način kao što sam prije četiri godine dolazio u Goricu, zahvalan na prilici, koju namjeravam zgrabiti i više je ne ispuštati. Veselim se i nizozemskoj ligi, najboljoj poslije liga Petice jer za mene je to jako veliki korak, ali i ne vidim razlog zašto ne bih uspio. Ostajem i navijač Gorice, saživio sam se s ovim gradom u kojeg ću se uvijek vraćati, a vođi navijača Bobiju sam rekao da me učlani u Good Boyse - kazao je Josip Mitrović na odlasku iz Turopolja.

Navijači će, pak, moći vidjeti kako izgleda igra bez njega ove subote, kada momčad trenera Rajka Vidovića ima zakazanu prvu ljetnu provjeru. Prvobitno se trebalo igrati predvečer, ali bugarski prvoligaš Hebar iz Pazardžika tražio je da se ipak igra ujutro. Tako će današnji susret Gorice i Hebara na Gradskom stadionu započeti u 10.30.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. rujan 2024 04:31