Slavlje igrača Gorice

 DAMIR KRAJAC Cropix
NIKAD ČUDNIJA POBJEDA

Nezaposleni treneri namirisali su krv i novi otkaz u SHNL-u, pa razočarani otišli sa stadiona

"Još na poluvremenu rekao sam igračima da ne smijemo odustati od lova na pobjedu"
Piše: Toni RoićObjavljeno: 02. listopad 2024. 22:17

Zaista se teško sjetiti kada je ranije Gorica ostvarila tako sretnu i spretnu pobjedu kao u ponedjeljak protiv Slavena Belupa.

Taman kada je nedostajala minuta ili dvije da bude proglašen najboljim igračem utakmice, vratar Koprivničana Ivan Sušak je ničim izazvan ispustio loptu iz ruku u svom šesnaestercu, a poklon bon spremno je dočekao Martin Šlogar i loptu poslao s desetak metara u mrežu za konačnih 2:1 i urnebesno slavlje Turopoljaca i njihovih navijača.

Gorica je sada na osam bodova iz osam odigranih kola, a osim gostiju iz Podravine, razočarana je sa stadiona otišla i vojska nezaposlenih trenera, koja kao da je nanjušila krv i potencijalni kiks domaćih, koji bi možda zaljuljao stolicu Rajku Vidoviću.

Nevjerojatan promašaj Dolčeka

Dva poraza u nizu od Rijeke i Hajduka pomalo su i psihološki poljuljali momčad Gorice, osjetio se grč u situaciji kada bi poraz značio i pad na posljednje mjesto, dok su gosti bili prepuni samopouzdanja nakon što su u prošlom kolu razbili Dinamo s uvjerljivih 4:1. Vidjelo se i u Velikoj Gorici da koprivnički klub vrijedi znatno više od zadnje pozicije u ligi i zato je ova pobjeda ima krucijalni značaj za Vidovićev sastav.

image

Mario Kovačević i Rajko Vidović

DAMIR KRAJAC Cropix

Gorica je povela u 27. minuti iz kaznenog udarca kojeg je nesigurni sudac Terzić označio tek na sugestiju iz VAR sobe, a realizator je bio Jurica Pršir, koji je bio najaktivniji igrač domaćih kroz cijeli dvoboj do lakše ozljede u završnici kada je morao izaći. No, ubrzo je izjednačio Martinović...

Ni u drugom poluvremenu domaći nisu bili u najboljoj kontroli u fazi obrane, gotovo je nevjerojatno što je Dolček promašio s tri ili četiri metra u 66. minuti, a onda se Vidović odlučio za rizik i tražeći pobjedu izvukao je iz igre stopera Leša i prešao na opciju četiri u liniji iza, a s tri napadača naprijed.

Vidović pogodio sa zamjenama

Koštalo ga je to umalo primljenog gola iz kontre Grgića i Martinovića, ali iskusni Maloča spasio je blokom i iskupio se za pogrešku kod prvog primljenog gola. I onda je uslijedila već opisana završnica kada je Martin Šlogar, ni minutu nakon ulaska u igru, postao junak o kojem će se dugo pričati.

- Na kraju bi se moglo reći da smo pogodili sa zamjenama, iako smo opasno živjeli kada smo se sredinom drugog poluvremena odlučili za taktiku s dva stopera umjesto tri. Još na poluvremenu rekao sam igračima da ne smijemo odustati od lova na pobjedu jer ovo su dvoboji u kojima bodovi vrijede dvostruko. Sada smo u nizu utakmica Slaven Belupo, Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961, što je za nas ključno razdoblje u ovoj fazi sezone kada moramo osvojiti što je više moguće bodova - podvukao je strateg Gorice Rajko Vidović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. listopad 2024 22:17