Toni Majić
 

 GORAN MEHKEK Cropix
BITNA SEZONA

Nikad Gorica nije imala toliko posuđenih igrača iz Dinama, pristigla četvorka sanja afirmaciju

Pred Turopoljcima je ogled protiv prvaka na maksimirskom stadionu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 21:50

Nakon osvojena dva boda u uvodna tri kola, Gorica će u subotu gostovati kod prvaka Dinama u Zagrebu. Najteža i najzahtjevnija utakmica kad je u pitanju kvaliteta suparnika, ali i psihološki najlakša jer ozbiljnih očekivanja nema, osim da se odigra što bolje i pruži što jači otpor, pa kako bude.

Ono što je zanimljivo, u kadru trenera Rajka Vidovića su čak četvorica mladih igrača, koji su ovoga ljeta pristigli iz Dinama u potrazi za afirmacijom. Stoper Jakov Gurlica je i potpisao ugovor s Velikogoričanima, dok su krilni napadač Toni Majić, veznjak Vito Čaić i branič Ante Sušak na posudbi. Nikad Gorica nije imala toliko posuđenih igrača iz Dinama, ali samim tim očekivanja su od njih značajna.

Zasad su 19-godišnji Čaić i 18-godišnji Majić upisali dva ligaška nastupa, dok 18-godišnji Sušak i 20-godišnji Gurlica još čekaju na službeni debi u turopoljskom klubu, ali redovno nastupaju u prijateljskim utakmicama, pa je tako Sušak u zadnjoj pobjedi 3:0 protiv drugoligaša Jaruna bio i strijelac.

Najbolje je minutažu zasad iskoristio Čaić, koji je prvi put startao protiv Osječana i sudjelovao u akciji za prvi pogodak Luke Kapulice. Čaić je inače Velikogoričanin, koji je kao dijete otišao u Dinamo, pa je ovo njegov povratak u matični klub. Prošle sezone bio je na posudbi u mostarskom Veležu, gdje je ostavio vrlo dobar dojam u niz utakmica Premijer lige BiH, što mu je i donijelo toliko potrebno iskustvo na seniorskoj razini.

Najbolji recept

Trener Rajko Vidović zadovoljan je njegovim napretkom u Gorici i sve veća minutaža za Čaića nikoga neće iznenaditi. Toni Majić je profil napadača koji Gorici nasušno nedostaje, kako na krilu, tako u špici i Vidović mu je već u prvom kolu s Varaždinom poklonio povjerenje od prve minute. Vadio ga je na poluvremenu, pa je još ušao protiv Istre, dok s Osijekom nije igrao. Majić je najmlađi od spomenute četvorke, trebat će mu vremena za adaptaciju na zahtjeve koji nisu jednostavni, ali kako je Gorica deficitarna na njegovoj poziciji, to su njegovi izgledi za ozbiljnu minutažu veći.

Jakov Gurlica je, pak, s dvadeset i pol godina najstariji od pridošlih iz Dinama, ali ima i najviše prvoligaških minuta u nogama koje je uglavnom sakupio prošle sezone u dresu slovenskog Brava. Imao je 22 nastupa i jedan postignuti pogodak, a kako je sada samo igrač Gorice, očekuje se da će doći i prilika za dokazati se. Njemu je možda i najteže jer ima najjaču konkurenciju u ulozi stopera gdje su ispred njega Maloča, Leš, Krizmanić, a možda i Matković.

Strpljenje i naporan rad na treninzima najbolji su recept za Gurlicu, jednako kao i za Antu Suška. On je lijevi bek i alternacija za iskusnog Dinu Štigleca. Sušak je prošle sezone u zadnjem kolu odigrao 25 seniorskih minuta za Dinamo u dvoboju s Rudešom, a kako mu je samo 18 i pol godina, može još i pričekati na pravu priliku, iako bi on kao i svaki igrač želio da što prije počne participirati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Kvalitetu i potencijal ima, kao i ostali o kojima se pričalo, ali taj prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet uvijek je najteža stepenica koju treba svladati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 11:35