GORAN MEHKEK Cropix
SLUŽBENA POTVRDA

Novi pad bivšeg Dinamovog džokera, iz kluba potvrdili da odlazi, ali jedan je čovjek još više razočarao

Najveće razočaranje je napadač za kojeg se vodila velika borba za dovođenje iz kijevskog Dynama
Piše: Toni RoićObjavljeno: 07. lipanj 2022. 22:43

Ono što se znalo već prvog dana nakon završetka sezone, Gorica je jučer i službeno potvrdila, pa Iyayi Atiemwen, Benito i Younes Delfi više nisu članovi kluba istekom ugovora o posudbama.

Sva trojica nisu ispunila očekivanja, a daleko najveće razočaranje je nigerijski napadač Benito za kojeg se prošlog ljeta vodila velika borba za dovođenje iz kijevskog Dynama. Na kraju Benito nije upisao niti jedan start u prvenstvenoj utakmici (četiri ulaska s klupe), a tek šest minuta ulovio je u kup-dvoboju sa senjskim Nehajem.

Njegov slučaj može se usporediti samo s rumunjskim veznjakom Ronaldom Deaconuom, koji je prije tri godine također bio doveden uz veliku pompu i najave, a na terenu sasvim sigurno nije pokazao ništa spomena vrijedno.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Gorica u ovom ljetnom ciklusu ima četiri reprezentativca, Paulius Golubickas je sa seniorima Litve, a Krizmanić, Kotarski i Fruk s mladom vrstom Hrvatske. Golubickas je na startu Lige nacija igrao 63 minute u porazu Litve 0:2 protiv Luksemburga, dok su Krizmanić i Kotarski odradili cijelu utakmicu u šokantnom porazu kod Norveške.

U srijedu gostuju kod Estonije na kraju kvalifikacijskog ciklusa, a svi će imati produljen odmor kod trenera Gorice Samira Toplaka, koji je početak priprema zakazao za 13. lipnja.

Predsjednik Nenad Črnko i tehnički direktor Gorice Darko Blažinčić u nedjelju su prisustvovali svečanoj proslavi 90. godišnjice NK Mraclin.

Aktualnog četvrtoligaša središta Zagreb vodi trener iz omladinske škole Gorice Damir Milanović, a za dugogodišnju suradnju dva kluba Črnko i Gorica dobili su posebnu zahvalnicu.

Na svečanoj akademiji u Mraclinu predstavljena je i monografija “90 godina tradicije nogometa u Mraclinu”, čiji je autor dugogodišnji turopoljski dopisnik Sportskih novosti i poznati fotoreporter Vitomir Štuban.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:43