Josip Mitrović (bijeli dres) bi mogao Goricu probuditi iz golgeterske krize

 RONALD GORISC Cropic
TRAČAK NADE

Ohrabrujuće vijesti za posljednju momčad HNL-a: Mladi napadač vraća samopouzdanje u dresu Hrvatske

Trojica talentiranih igrača će se pretežno razvijati u Sigetu, u redovima Hrvatskog dragovoljca.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. rujan 2022. 20:44

U situaciji dok je Gorica zadnja i hitno traži igrače koji će postizati pogotke, ohrabrujuća vijest za trenera Igora Angelovskog stigla je u utorak iz austrijskog Wiener Neustadta. Tamo je reprezentacija Hrvatske U-23 s uvjerljivih 3:0 svladala seniorsku vrstu domaćina Svjetskog prvenstva Katra, a jedan od najboljih na terenu bio je krilni napadač Gorice Josip Mitrović. On je postigao i drugi pogodak za Hrvatsku, a bit će to vrlo važno za njegovo samopouzdanje u klupskom dresu.

"Odigrao sam dosta dobrih utakmica prošlih sezona, ali svjestan sam da mi nedostaju brojke, više golova i asistencija", to bismo često čuli od Mitrovića, koji je uvijek realno gledao na svoje partije u Gorici, vjerujući da će doći sezona eksplozije u učinku.

Na početku ove, međutim, nije imao sreće. Ozljeda ga je izbacila iz konkurencije nekoliko utakmica, a vratio se protiv Dinama. Nije se bilo lako nametnuti protiv lidera, gdje je naglasak bio na obrani, a Mitrović je primarno krilni napadač. Protiv Osijeka nije bio u početnih 11, ali je ušao u 56. minuti umjesto Ndockyta i njih dvojica u nastavku sezone borit će se za mjesto na desnom krilu. Kongoanac zasad nije oduševio i lako je moguće da će u sljedećem kolu u Šibeniku startati baš Mitrović.

Gorica ima još dva mlada napadača, koji nisu u prvom planu, pa su registrirani na dvojnu registraciju za Hrvatski dragovoljac. To su Ante Matej Jurić i Zambijac Albert Kangwanda, dok za drugoligaša iz Sigeta još mogu igrati i Caio Cruz i Vinko Skrbin.

Jurić i Kangwanda u ovom trenutku ne odgovaraju zahtjevima za početni sastav Gorice i za njih je najbolje da su stalno u Sigetu, a isto je i s Vinkom Skrbinom, koji je trenutačno na okupljanju U-20 reprezentacije (Jurić i Skrbin su u Solinu igrali cijelu utakmicu za HD). Kontinuirani treninzi i nastupi u drugoligaškoj konkurenciji sigurno će ih dovesti na željenu razinu forme, a onda, primjerice, već na zimu mogu biti spremni i za elitni rang. U ovom trenutku oni su za HD vrlo korisni, a u budućnosti bi trebali profitirati igrači i Gorica kao njihov matični klub.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:40