Damir Petravić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
‘RADUJEM SE SVAKOM USPJEHU‘

On drži klupski rekord za kojeg znaju rijetki: ‘Zaustavila nas je velika nepravda, to nikad neću prežaliti‘

Šampionski trener analizirao je svoju bivšu momčad, smatra da nedostaje lider
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. prosinac 2023. 08:28

Gorica je pred dvoboj s Istrom 1961 u nizu od 16 službenih utakmica bez poraza na svom stadionu, ali rijetki znaju podatak da je rekord kluba čak 25. Dogodilo se to kroz 22 mjeseca i tri sezone u razdoblju od 21. studenog 2009. do 17. rujna 2011. kada je Gorica bila u trećoj i drugoj ligi.

Trener rekorder je Damir Petravić, koji je dvaput bio prvak, najprije 2010. u 3. HNL, a godinu kasnije i u 2. HNL, ali zbog poznatog slučaja s nedobivanjem licence nije mogao momčad voditi u elitnom rangu. Petravić je u šampionskoj drugoligaškoj sezoni 2010./11. imao doma učinak od 14 uzastopnih pobjeda, dok je u zadnjem kolu remizirao s HAŠK-om.

- Žarili smo i palili tadašnjom scenom i bili daleko najbolji klub u Hrvatskoj kada je učinak na svom stadionu u pitanju, dvaput zaredom prvaci, ali eto, ta velika nepravda s licencom zaustavila je Goricu da bude prvoligaš već 2011. godine. Nikad neću prežaliti što ih nisam vodio u najvišem rangu - prisjeća se Petravić.

- Radujem se svakom uspjehu Gorice, najprije onom ostanku u ligi kad su ih svi bili otpisali, ali i sadašnjem visokom četvrtom mjestu. Posebno bih izdvojio prvu pobjedu ikada nad Dinamom, realno se to i prije trebalo dogoditi, ali velika je stvar da je i taj led konačno probijen jer time momčad i klub kao cjelina potvrđuju vrijednost i stabilnost.

Može li Gorica izdržati utrku u društvu četiri najbogatija hrvatska kluba?

- Odmah ću reći da neće biti lako obraniti četvrto mjesto, ali nije ni nemoguće. Dinko Jeličić je prvi put dobio priliku voditi ozbiljni hrvatski klub i zasad je pokazao kvalitete vještog taktičara i stratega. Vrlo nezgodno je igrati protiv njih, teško primaju, a kada prvi zabiju gotovo uvijek i pobjeđuju. Podbacili su samo u prošlom kolu u Splitu, nisam očekivao tako visok poraz od Hajduka, ali vratar Banić je imao loš dan, iako cijelu sezonu brani sjajno - naglašava Petravić.

Što Gorici nedostaje da bude još bolja?

- U ovom trenutku veliki hendikep za njih je ozljeda Merveila Ndockyta. Sada je sve na Jurici Prširu, koji izrasta u pravog lidera i pitanje je mogu li ga zadržati. U špici je drugi problem jer ne vidim “killera”, igrača za 10 i više golova po sezoni. Ante Matej Jurić je odlučio utakmice s Hajdukom i Dinamom, ali ulazeći s klupe, nije se profilirao kao starter. Bilo bi jako važno osvojiti šest bodova u preostale dvije utakmice do kraja godine, a onda dobro odraditi prijelazni rok da se dovede još koje pojačanje, što bi garantiralo borbu za europsko mjesto do kraja prvenstva.

Ostali klubovi u ligi i borba za prvaka?

- Osijek me najviše razočarao, znatno više se od njih očekivalo, pogotovo od igrača kao što su Lovrić i Caktaš. Rijeka je dobra, iako šteka u gostima, dok Dinamo prolazi krizu koja ga može koštati gubitka naslova, ako Hajduk nastavi biti ovako dobar, a očito da je Mislav Karoglan našao žicu s igračima. Mene osobno najviše je oduševio Emir Sahiti, sam je donosio pobjede s Lokomotivom i Dinamom, a ovaj zadnji gol protiv Gorice je majstorstvo. Izdvojio bih još Pašalića iz Rijeke i Vidovića iz Dinama, kao dva potencijala pred kojima je svijetla budućnost. Neću reći ništa novo ako kažem da će skorašnji derbi Dinamo - Hajduk u Maksimiru biti možda i odlučujući za cijelu sezonu - zaključio je Petravić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 11:10