Luka Kapulica

 RONALD GORSIC Cropix
NESUĐENI JUNAK

Ovo bi mogla biti sezona mladog Splićanina. Dvije godine nakon odlaska iz Hajduka, napokon je na pravom tragu

Bod protiv Osijeka i prezentacija koja svakako najavljuje još bolja izdanja Turopoljaca
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 21:05

I u drugom ovosezonskom domaćinstvu Gorica je osvojila bod, pa ih ukupno ima dva s obzirom na poraz u Puli (1:2), koji je stao između dvoboja s Varaždinom (0:0) i Osijekom (2:2). Ako se pogleda kretanje rezultata, vodstvo Gorice na poluvremenu pogotkom Luke Kapulica, dva gola Vedrana Jugovića za preokret Osječana u ranoj fazi drugog dijela, te izjednačenje domaćina preko Damjana Pavlovića u 82. minuti, lako je zaključiti da je to bila vrlo zanimljiva utakmica, u kojoj su se smjenjivali periodi dobre igre oba rivala. U konačnici jedni i drugi mogu žaliti za pobjedom, ali i biti sretni što nisu poraženi jer baš su sva tri znaka bila moguća po viđenom na terenu.

Nekoliko promjena

Goričin trener Rajko Vidović napravio je nekoliko promjena u sastavu u odnosu na pulski poraz, odlučio se i za igru s tri stopera, ali je želio da mu bekovi Mikanović i Štiglec što više sudjeluju u napadu i tako povećaju brojnost napadačkog kapaciteta. Premalo je Vidovićev sastav pokazao u ofenzivi u uvodna dva kola i imperativ je bio postati konkretniji i opasniji. Unatoč suzdržanom početku, kad se Osijek nametnuo posjedom, Velikogoričani su brzo uspostavili ravnotežu i došli do nekoliko prilika, a onda u 38. minuti i do vodećeg pogotka.

Bila je to brza i precizna akcija u kojoj najprije Jurica Pršir pronalazi Vitu Čaića, koji odmah odigrava za Mikanovića, a on ulazi u šesnaesterac i daje idealnu povratnu loptu za Kapulicu. Mladi Splićanin sigurno desnicom poentira i time najavljuje da bi ovo konačno mogla biti njegova sezona. Mnogo se od njega očekivalo kad je dres Hajduka još kao kadet zamijenio onim Gorice, ali malo toga u sportu ide preko noći. Iako je Kapulica za seniore debitirao još u pretprošloj sezoni, prošla mu je bila baš podbačaj, dok je u ovoj ušao odlučan da se konačno afirmira i postane jedan od najvažnijih aduta Turopoljaca. Da je početkom drugog dijela pogodio za 2:0, a centimetri su ga dijelili od toga, vjerojatno bi bio junak pobjede, ali i ovako je jedan od glavnih dobitnika ovoga kola.

Za Goricu je velika šteta što je između 53. i 61. minute primila dva pogotka zbog totalne konfuzije u zadnjoj liniji. Oba puta bilo je prilike izbiti loptu i spriječiti najgore, ali dvaput je Jugović nakon dugih akcija gostiju ostajao sam i nečuvan, pa vratar Radošević nije imao šanse za obranu. Olako je ispuštena prednost i onda je trebalo u završnici loviti rezultat.

Vidović je posegnuo za trostrukom izmjenom i dalo je to ploda jer baš je Damjan Pavlović u 82. minuti bio strijelac za konačnih 2:2. Negdašnji igrač Rijeke zadnji se priključio, nije prošao pripreme i zasad i može biti samo džoker s klupe, ali dobro se snašao nakon kornera Pršira i odličnog prebacivanja lopte glavom Krešimira Krizmanića u stilu Ivana Krstanovića. Koliko je samo Slaven Belupo golova postigao na takav način, pa je istu uigranu kombinaciju kod kornera ostvarila i Gorica. U završnici susreta zbog nesnalaženja Majstorovića propala je i jedna vrlo obećavajuća kontra Turopoljaca, ali kad se podvuče crta, remi je najrealniji, a najviše Vidovića raduje napredak u napadačkom segmentu.

Dobar put

- Da je Majstorović čuo Štigleca, išao bi sam prema vratima, možda bismo i pobijedili, ali protiv jako dobre momčadi Osijeka zasluženo smo uzeli i bod. Čestitam svojim igračima jer su pokazali karakter, pokazali su kako se bori za klub. Nisu odustajali, borili su se do kraja i zaslužili nagradu u vidu izjednačenja - kazao je trener Vidović.

- U prve dvije utakmice nismo bili zadovoljni, nismo ostavili osobit dojam, niti bili opasni u završnicama. Rekao sam odmah da moramo poraditi na tome da budemo opasniji prema naprijed i to smo protiv Osijeka pokazali, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo stvorili nekoliko prilika, a njima praktički nismo dozvolili niti jednu. Idemo sad dalje ovim putem - podvlači Vidović, a u subotu je za Goricu najteži ispit jer gostuje kod Dinama u Zagrebu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:15