ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NEOČEKIVANI PROBLEM

Posao je bio dogovoren, na njega se računalo, a on umjesto dolaska u Hrvatsku ostao zarobljen u Nizozemskoj

Trener Gorice ozbiljno je računao na dvojac, ali pojavio se problem s ishođenjem viza
Piše: Toni RoićObjavljeno: 24. srpanj 2024. 07:18

Petu pripremnu utakmicu ovoga ljeta Gorica će odigrati ove srijede u slovenskom Radomlju, a suparnik će joj od 17.30 biti turski prvoligaš Konyaspor s kojim je ljeta 2019. imala veliki posao transfera Uganđanina Farouka Miye.

Bila su to lijepa vremena turopoljskog kluba, kada se dobro prodavalo i dovodilo igrače za borbu za visoke pozicije (ostat će nikad prežaljena sezona 2020/2021. kada je Gorica po svemu trebala izboriti pretkolo Europske lige, ali ipak nije), dok je situacija ovoga ljeta posve drugačija. Turopoljski klub napustilo je već 10 igrača od kojih su većina standardni prvotimci (Mrzljak, Mitrović, Soldo, Rukavina, Vujnović, Matavž...), određena zarada ostvarena je samo na Josipu Mitroviću (Fortuna Sittard) i Nikoli Vujnoviću (Sumgayit), a zasad su dovedena dva nova igrača i četiri bivša juniora Dinama, koji su još u probnom statusu.
Najveće pojačanje trebao bi biti 29-godišnji napadač Marko Kolar, koji je šest godina boravio u inozemnom klubovima (zadnji mu je bio Maribor), dok se dosta očekuje i od krilnog napadača Martina Šlogara, povratnika s Cipra, ali i debitanta u HNL-u za razliku od Kolara. Mladi dinamovci Čaić, Majić, Sušak i Gurlica tek trebaju pokazati što mogu, a trener Rajko Vidović trebao bi još barem tri iskusnija i provjerenija prvoligaška imena za nadomjestiti otišle. Pozicija zadnjeg veznog koju je pokrivao dosadašnji kapetan Filip Mrzljak (otišao u indijski Punjab) čini se najkritičnijom, a tu se Gorici događa i jedna posve neočekivana situacija.
Riječ je o tome da je ovoga ljeta produljen ugovor s dva mlada senegalska talenta, a to su Sekour Matar Sagna (20) i Arona Fall (19), koji su već prošle sezone imali nekoliko nastupa za seniore. Vidović je na njih ozbiljno računao u ljetnim pripremama, pogotovo na Sagnu, koji je zadnji vezni, ali pojavio se problem s ishođenjem viza.

Veliki paradoks

Stoga obojica sad ne mogu u Hrvatsku (kakav paradoks dok tisuće ilegalnih migranata svakodnevno juriša na naše granice i radi milijun problema), a Sagna je primjerice zapeo u Nizozemskoj i čeka rasplet.

Vijesti stižu da on tamo uspijeva i trenirati, ali slaba je to utjeha za Vidovića, koji je imao jasan plan da baš Sagna bude nasljednik Mrzljaka. Vidoviću se Sagna jako svidio onim što je vidio u završnici prošlog prvenstva, a s obzirom na mladost i talent, sigurno je igrač kojeg vrijedi razvijati jer u budućnosti bi mogao donijeti ono što su nekad donosili već spomenuti Miya, Ndiaye ili Atiemwen na kojima je Gorica zaradila oko pet milijuna eura.

Svakakvi pehovi u zadnje vrijeme pogađaju velikogorički klub, ali radi se naporno i predano, te izvlači maksimum iz kadra koji je treneru na raspolaganju. Nakon ogleda s Konyasporom, generalna proba za prvenstveni start bit će u subotu kad u Veliku Goricu stiže drugoligaš Rudeš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. kolovoz 2024 10:52