Trener Gorice Mensur Mujdža

 NIKSA STIPANICEV Cropix
KATASTROFIČNA STVARNOST

Potpuni pad nekadašnjeg hita HNL-a: Od hrvatskog Atletica do momčadi koja ne može zapucati na gol!

Od lavova koji su grizli travu nije ostalo ništa, ni privremeni trener nije uspio zaustaviti strmoglavi pad
Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. studeni 2022. 10:46

Ni treći trener u ovoj sezoni, Mensur Mujdža, nije zaustavio strmoglavi pad Velikogoričana, koji su porazom 0:2 u Šibeniku u osmini finala završili natjecanje u Hrvatskom kupu, gdje su u prošle dvije sezone bili polufinalisti i igrali egal utakmice s Dinamom i Hajdukom. U Maksimiru su 2021. pali tek u produžecima s igračem manje otpočetka drugog poluvremena (isključen Keita), a u ožujku ove godine na Poljudu su poraženi s minimalnih 1:2.

No, uspoređivati te prezentacije s ovosezonskima je "nebo - zemlja". Nevjerojatan je pad Gorice u tako kratkom vremenu, potpuna nemoć da se išta konkretno napravi u napadu, a pogreška ili više njih u obrani kad-tad donesu primljene golove i poraze. Pokušao je dosadašnji trener juniora Mujdža u svom seniorskom debiju na Šubićevcu s promjenom sustava i sastava, krenuo je s s tri stopera, ali i dvije klasične špice, dao je priliku nekim mlađim igračima, kao i onima koji su manje nastupali u ligi, no efekt svega bilo je jedno veliko - ništa.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Još su u prvom poluvremenu i izdržali, te ograničili domaće samo na poluprilike, ali u samo desetak uvodnih minuta nastavka su se raspali, primili dva gola do 54. minute i onda čekali da agoniji dođe kraj. Što je ostalo od onih lavova, koji su grizli travu i na koje su se suparnici žalili da ih previše tuku, koje su zvali Atletico Madrid kad ih je vodio Jakirović i koji su pobjeđivali Osijek 4:1 i Hajduk u Splitu 4:2 kad ih je vodio Dambrauskas?

image

Slavlje igrača Šibenika

NIKSA STIPANICEV Cropix

Ništa, tek otužna slika igrača, koji ne mogu sastaviti tri dodavanja na suparničkoj polovici, a kamoli izraditi situaciju iz koje bi se zapucalo na suparnička vrata. Bez volje, bez želje, bez ideje kako nešto napraviti, a vjerojatno i bez kvalitete...

To je katastrofična stvarnost momčadi koja to nije, a s ovakvim pristupom i u ovakvom sastavu, neće ni postati. Ni u nedjelju protiv Varaždina u zadnjoj ligaškoj utakmici crne 2022. godine, ali ni u nastavku sezone.

Samo radikalne promjene mogle bi pomoći u teškoj borbi fenjaraša za ostanak u HNL-u, ali jesu li one moguće, znat će ponajprije predsjednik kluba Nenad Črnko. Talovi s raznim menadžerima ili onima koje tako zovu, donijeli su debakl u izboru igračkog kadra ovoga ljeta, a nova tajnovita runda pokušaja privlačenja investitora, opet preko menadžera, ima neizvjestan status, kao i budućnost. Iz omladinske škole nije se afirmirao nitko, makar su se juniori prošle sezone borili čak i za prvo mjesto. No, više o planovima za spas nakon što prođu nedjelja i Varaždin...

- Pokušali smo u Šibenku okrenuti stvari i eventualnim pozitivnim rezultatom dobiti poticaj za nedjeljnu utakmicu s Varaždinom, ali nedostajalo nam je energije i agresivnosti. Nismo bili dobri u duelima i Šibenik nas je u tome nadjačao. Moramo skupiti snage da u nedjelju budemo pravi u tim segmentima, neke igrače smo odmorili i sve ćemo učiniti za pobjedu nad Varaždinom - kazao je privremeni strateg Gorice Mensur Mujdža.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:03