Merveil Ndockyt

 RONALD GORSIC Cropix
SNAŠAO GA VELIKI PEH

Predsjednik Gorice razmišlja tražiti odštetu zbog ozljede jednog od ključnih igrača, štiti ga i FIFA

U klubu se nadaju skorom oporavku svog afričkog nogometaša, ali i financijskoj nadoknadi
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 15:50

Pamtit će se u nogometnoj Velikoj Gorici 2023. godina još dugo, o čemu će još biti riječi u ovih posljednjih nekoliko dana prosinca, a jedan od onih koji će je posebno imati u svojim sjećanjima je i 25-godišnji Kongoanac Merveil Valthy Streeker Ndockyt.

image

Ndockyt Merveil Valthy Streeker

GORAN MEHKEK Cropix

Osim nogometnih ostvarenja u dresu Gorice, on je imao i dvije privatne životne situacije koje će mu obilježiti i budućnost. Prva je, na žalost, veliki gubitak jer je sredinom kolovoza ostao bez 31-godišnje sestre Dorikshe. Njezina smrt duboko ga je potresla, ali kako nije mogao ići na pogreb u daleki Kongo, odlučio je igrati utakmicu protiv Slavena Belupa i na njoj je bio najbolji na terenu postigavši oba pogotka u remiju 2:2. Ispod dresa nosio je sestrinu sliku, a s njom su on i suigrači obilježili i njegove pogotke.

Nastavak rehabilitacije

Četiri mjeseca kasnije Ndockyt se po završetku prvog dijela natjecateljske sezone zaputio u Kongo, ali ovaj put razlog je bio slavljeničke prirode, točnije, otišao je na svadbu sa svojom dugogodišnjom djevojkom Tamarom, s kojom ima i šestogodišnjeg sina Josha Royala. Svečanost je bila u njegovom rodnom gradu Pointe Noire, gdje će Merveil ostati do kraja prosinca, a onda se preko Pariza zaputiti prema Velikoj Gorici.

Povratkom u Hrvatsku očekuje ga nastavak oporavka od ozljede aduktora, koja se dogodila u studenom na treningu reprezentacije Konga. Bio je to još jedan događaj koji mu je obilježio 2023. u kojoj je nakon dvije godine opet dobio poziv izbornika, ali snašao ga je veliki peh u trenucima dok je bio u odličnoj formi u dresu Gorice, jedan od njezinih sasvim sigurno ključnih igrača.

Liječnici su odlučili da će se ozljeda sanirati bez operacije, odnosno, konzervativnim metodama, a aktualno stanje je takvo da proces ide dobro i Ndockyt se nada što skorijem povratku u treninge. To neće biti odmah na startu priprema, već najvjerojatnije u drugoj polovici siječnja, ali bit će i on i trener Dinko Jeličić sretni ako bude po tim najoptimističnijim planovima. Baš je Ndockytovom ozljedom i počeo rezultatski pad Gorice u zadnjih nekoliko utakmica polusezone, a njegov profil brzog veznog igrača nedostaje ne samo Jeličiću, već i svim klubovima u ligi. Stoga bi Ndockytov oporavak definitivno bio ključan za ambicije Turopoljaca u nastavku sezone jer neke značajnije promjene u sastavu, i to u smislu pojačavanja, u Gorici se ne očekuju, a baš je mali broj ozljeda bio faktor koji je značajno pridonio visokom plasmanu na polusezoni.

image

Nenad Črnko

DAMIR KRAJAC Cropix

Zaštita FIFA-e

Što se Ndockyta tiče, spomenuti treba i detalj potencijalne odštete koju bi Gorica kao klub mogla dobiti od Nogometnog saveza Konga.

Predsjednik Nenad Črnko razmatra tu mogućnost u svjetlu pravila FIFA-e, koja na taj način štite klubove ako im se igrač teže ozlijedi dok je s reprezentacijom svoje zemlje.

Svaki novac je dobar

Možda to neće biti neki preveliki iznos, ali u vremenima kakva su danas svaki je prihod klubovima značajan, premda bi u Gorici najradije vidjeli Ndockyta na terenu jer, kako je igrao do ozljede, sigurno bi bio kandidat za transfer...

image

Merveil Ndockyt

RONALD GORSIC Cropix

Prvo protiv Rijeke, onda s Lokomotivom

Prvenstveni start u drugom dijelu sezone za velikogoričke je nogometaša 24. siječnja i to zaostalom utakmicom iz 4. kola, kad u Veliku Goricu dolazi drugoplasirana Rijeka predvođena trenerom Sopićem, a potom slijedi ogled doma s Lokomotivom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:49