Detalj s utakmice Gorice i Rijeke u veljači

 RONALD GORSIC Cropix
MOGUĆI PROBLEMI

Prijeti odgoda utakmice HNL-a? Teren u jako lošem stanju, klubovima kao da je suđen peh

Dopuste li uvjeti, Gorica i Rijeka mogle bi i treću utakmicu u ovoj godini odigrati u vaterpolskim uvjetima
Piše: Toni RoićObjavljeno: 13. rujan 2024. 18:21

Još od četvrtka kiša poplavljuje Turopolje i kao da je suđeno da Gorica i Rijeka i treću utakmicu u kalendarskoj 2024. godini odigraju na terenu prigodnijem za vaterpolo, nego za nogomet. Dugo će se pamtiti njihova dva dvoboja iz siječnja i veljače, kada su ostaci snijega i neumorna kiša diktirali događaje po onoj "tko nabije, taj dobije", iako su oba rezultata i poraza Velikogoričana (2:3, 0:2) skrojili i suci dosudivši čak pet kaznenih udaraca protiv njih, od kojih najmanje tri nisu postojala ili su bila krajnje dvojbena i teško objašnjiva.

Čvrsto vjerujemo da ovaj put, ako utakmica uopće krene, jer teren na velikogoričkom stadionu je opet u lošem stanju, nećemo morati previše mjesta potrošiti na suđenje, ali neke stvari se ne mogu i ne smiju zaboraviti. Kriterij dosuđivanja kaznenih udaraca postao je toliko rastezljiv da je često nemoguće objektivno ga komentirati, a različita su mišljenja o tome što se dogodilo čak i kod najvećih eksperata.

Vidović: Možemo parirati svima

No, vratimo se najavi i očekivanjima Gorice i Rijeke, za čije trenere Rajka Vidovića i Radomira Đalovića je ovo iznimno bitan dvoboj, makar je riječ tek o 6. kolu duge prvenstvene utrke. Gorica je prikupila pet bodova dosad, ali svaki bod joj ima golemu važnost, ako se ne želi suočiti s prijetnjom borbe za ostanak, dok će Riječani još dulje vrijeme morati ispirati pregorak okus europskog debakla protiv Olimpije. Vidović i Đalović su privatno dva velika prijatelja, bivši suigrači u Zagrebu dok su osvajana treća mjesta, ali sada im je jedina želja pokvariti planove jedan drugom.

image

Detalj s "vaterpolske" utakmice u veljači

RONALD GORSIC Cropix

- Dolazi nam, uz Dinamo, ponajbolja momčad lige. Igraju dobar i brz nogomet, ali su promijenili dosta igrača. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem da ćemo i mi biti dobri i pravi - nada se trener Rajko Vidović, koji vjeruje da je forma njegovog sastava u usponu.

- Pokazali smo i u utakmici s Dinamom, a pogotovo u prošlom kolu pobjedom nad Šibenikom, kako možemo parirati svima. Kad smo kompletni onda smo čvrsti i nezgodni i nikome neće biti lako s nama. Tu je i dodatni motiv što u zadnje vrijeme imamo negativan omjer s Rijekom i sve ćemo sada učiniti da to malo popravimo i razveselimo svoje navijače.

Opasni nakon izgubljene lopte

Taj negativan niz je onaj od četiri poraza iz prošle sezone, ali prije toga Gorica je bila u vodstvu u pobjedama. Kako zaustaviti taj brzi nogomet gostiju?

- Možda ne treba sve javno otkriti, ali dobro smo ih analizirali i znamo njihove prednosti i mane pod vodstvom trenera Đalovića. Rijeka je sigurno imala drugačije planove za ovaj dio sezone, željeli su proći dalje u Europi, ali u Ljubljani su imali loš dan, iako taj uvjerljiv poraz nije pravo mjerilo njihove snage. Pokazali su već u sljedećoj utakmici protiv Dinama o kakvoj se momčadi radi, odigrali su jako dobro, a čak su u drugom poluvremenu bili i bolji.

Na koga posebno skrenuti pozornost kod gostiju?

- Imaju mnogo kvalitetnih igrača, nekoga ću i zaboraviti u nabrajanju, ali počet ću od naših bivših igrača Rukavine, Fruka i Jankovića, pa Andrića i ostalih. Imaju iskustvo u zadnjoj liniji, a jako su opasni nakon izgubljene lopte protivnika, imaju fantastičnu tranziciju i baš u takvim situacijama moramo biti jako oprezni. Korigirat ćemo neke stvari u odnosu na ranije utakmice, a na terenu ćemo vidjeti kako će sve funkcionirati - podvukao je strateg domaćih Rajko Vidović, svjestan da jaki blok mora biti prvo oružje protiv razigrane i brze momčadi kao što je Rijeka.

Linker
13. rujan 2024 18:22