Nenad Črnko

 DAMIR KRAJAC Cropix
MISTERIJ U KLUBU

Prvi čovjek Gorice odbio komentirati navode o dolasku srpskog tajkuna, u igri i bogati Rus?

Za početak nove ere trebalo bi prvo ostati u elitnom razredu hrvatskog nogometa
Piše: Toni RoićObjavljeno: 19. listopad 2024. 06:58

Predsjednik Nenad Črnko ukrao je “show” na predstavljanju novog trenera Gorice Marija Carevića najavom o preoblikovanju i privatizaciji kluba, ali dok se taj povijesni preokret i ne dogodi, fokus će biti na sezoni u kojoj Velikogoričani moraju ostati u Ligi 10.

Teško je i zamisliti scenarij po kojem bi na proljeće 2025. došao novi čovjek na čelo kluba (po prvotnim informacijama riječ je o stranoj grupaciji, koju će formalno predstavljati hrvatski državljanin), a Gorica ispala u drugi rang. Dobro, oporavak i povratak sigurno bi bio brz, kao što je primjera radi bio i Šibenikov ove godine nakon što je dobio novog vlasnika, ali zašto ne razmišljati na način da se i ova sezona može maksimalno iskoristiti.

Poslije uvodne četvrtine natjecanja od devet utakmica, razlika između četvrtog Varaždina i osme Gorice je četiri boda, a kako oni međusobno igraju ove nedjelje, Turopoljci bi pobjedom smanjili razliku na bod, što se već u sljedećoj utakmici može pretvoriti i u prednost. Tako to izgleda matematički, a sada je baš na Careviću da dokaže kakav je trener. Na predstavljanju baš i nije bio raspoložen otkrivati karte, poslužio se onom tezom “da se mora prilagoditi postojećem kadru”, ali to ga neće amnestirati od očekivanja navijača Gorice, koji vjeruju da ova momčad može više.

Govorio je to i donedavni trener Rajko Vidović, koji je obećavao “rasti ćemo što sezona odmiče”, ali sada je na njegovom nasljedniku da to pokuša i dokazati na terenu. Raspored nije lagan, Gorica u drugoj četvrtini sezone ima pet gostovanja (u prva četiri ostala bez bodova), a od četiri domaćinstva dva su protiv Dinama i Hajduka.

Kako god bilo, nada ostaje u vidu zimskog prijelaznog roka gdje se mogu dovesti ozbiljna pojačanja, pogotovo jer će dotad sjesti novac od potencijalnog novog vlasnika. Slovenski mediji jučer su plasirali procjenu da bi to mogao biti poznati srpsko-američki poduzetnik Milan Mandarić (86), čovjek rođen u mjestu Vrebac pokraj Gospića u Hrvatskoj, koji je ulagao u brojne klubove, od Engleske do Slovenije, ali predsjednik Črnko ostao je i dalje zakopčan poručivši:

- Ne bih komentirao te napise.

Isto bi vjerojatno odgovorio da je spomenuto ime Denisa Štenglova, ruskog Australca, koji je početkom ove godine postao vlasnik tvornice čokolade Zvečevo iz Požege, a navodno i on želi krenuti u nogometne vode. Možda baš iz Gorice?

Jedan neovisni izvor blizak klubu nam je pak rekao “kad je dolazio Litavac Staniulis, mjesecima se nije znalo za njega, a slično može biti i s novim investitorom, kao što se ne smije zanemariti ulogu politike i gradonačelnika Krešimira Ačkara i njegove moguće poteze”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. listopad 2024 06:58