Željko Sopić

 Ronald Goršić/Cropix
TRENER TUROPOLJACA

Sopić: ‘Zvali su me i govorili ‘kaj ćeš s tim igračima‘. Sad bih s njima išao u rat! Sezona? Trpinjska cesta‘

Gorica je teško poražena na Maksimiru, ali najvažnije je da im to nije bila borba za opstanak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. svibanj 2023. 21:52

Gorica je teško poražena na Maksimiru. Dinamo je u posljednjem kolu SuperSport HNL-a natrpao mrežu Turopoljaca i s 4:1 proslavio 24. naslov prvaka. Naravno, trener Željko Sopić nema razloga za bilo kakve negativne emocije, jer nije ovo, kako se očekivalo veći dio sezone, bila utakmica u kojoj je morao tražiti opstanak. Pronašao ga je tjedan dana ranije, o čemu je, između ostalog, govorio za MaxSport nakon utakmice.

- Pa mi od prvog dana prosinca živimo, karikiram, na Trpinjskoj cesti. Ono što su dečki napravili je pothvat. Kad prođe određeno vrijeme, shvatit ćemo što znači s minus 11 doći na plus pet bodova. Nevjerojatna sezona, ali ponovno kažem, u idućoj krećemo od nule. Ako se želimo boriti za naše ciljeve, moramo se osnažiti na nekim pozicijama. To neće biti problem jer predsjednik Nenad Črnko dao je meni i sportskom direktoru Mariju Brkljači mnoge ovlasti - rekao je Sopić.

Zatim je ukazao na to da mnogi nisu vjerovali njegovim potezima, pogotovo po pitanju transfera.

- Mnogi su me zvali i govorili "Fućak ne može zabiti gol, kaj ćeš s Ndockytom...‘ Eto, svi oni, uz Bralića, Majstorovića i još neke, ostavili su nas u ligi. Želim da 90 posto ovog kadra ostane s nama, predsjednik i sportski direktor svjesni su toga. S ovim dečkima išao bih u rat.

U konačnici, rekao je da bi se gorička borba iduće sezone, barem se tako nada, ne bi trebala boriti za opstanak.

- Moramo se prvo posložiti, nadam se da ćemo napasti neka viša mjesta. Ali prvo se trebamo dobro odmoriti, a onda krenuti od nule.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:26