Željko Sopić

 VLADO KOS/Cropix
NE IDE PA NE IDE

Spas je sve dalje, a gola nema ni za lijek: ‘Što da više kažem? Ne znam, možda je u meni problem‘

Trener Goričana nije imao zamjerki svojim igračima, no kako kaže, negdje su se očito nekom zamjerili
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. veljača 2023. 19:37

Nakon što je Rijeka na Rujevici slavila s 2:0 protiv Gorice, Željko Sopić pretrpio je treći poraz u nizu. To je ujedno i njegova peta utakmica bez pobjede otkako je prije proljetnog dijela sezone preuzeo klupu hrvatskog prvoligaša koji se trenutno nalazi s 9 bodova nalazi na samom dnu SuperSport HNL ljestvice.

Sedam utakmica nisu postigli pogodak, Šibenik im bježi sedam bodova i situacija je vrlo nepovoljna.

- Već pet kola slušam isto pitanje, u čemu je problem? Zaista ne znam, možda je u meni problem... Ja stvarno ne znam. Kako je Pep Guardiola rekao, ili kupiš onog u zadnjoj trećini koji ti treba pa skupljaš bodove ili treniraš - ne vidim što drugačije mogu reći - kazao je Sopić pa nastavio:

- Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima u ovom porazu od Rijeke. Imali smo svoje prilike, ispunili su očekivanja koja sam imao, ali lopta nije išla u gol. Imali smo želju. Daleko od toga da je ovo bio nezaslužen poraz, Rijeka je također stvarala prilike, bila je opasna po naš gol i zasluženo su slavili. Kažem, jednostavno ne znam što bi više rekao - bile su riječi Sopića nakon utakmice.

Gorica je neuspješno odradila ispite protiv momčadi iz donjeg doma. Čekaju ih teži zadaci u nastavku prvenstva. Već u idućem kolu gostuju kod Hajduka, zatim slijedi domaća utakmica protiv Lokomotive, a onda ponovno gostovanje kod Slaven Belupa. U zimskom prijelaznom roku dovedeno je deset pojačanja od kojih je najzvučniji dolazak nekadašnjeg napadača PSV-a i slovenske reprezentacije Tima Matavža koji još uvijek nije uspio namjestiti nišanske sprave.

Sergej Jakirović nastavio je niz, treća pobjeda zaredom je velika stvar za ovu momčad.

- Mislim da smo gledali dobru utakmicu, obje momčadi su dale svoj maksimum, bilo je svega, od dobrih akcija, dobrih reakcija vratara i nestvarnih promašaja. Lomila se utakmica nakon 1:0, mogli smo preko Vukčevića postići i taj drugi, gdje bi utakmica bila gotova, a poslije smo imali i malo sreće uz dobru reakciju Labrovića. S golom Libera smo, mislim, zasluženo pobijedili. Nije Gorica toliko loša, bili su kombinatorni, posebice nakon primljenog gola, no ako ne zabiješ nemaš se čemu nadati. Tvrd su orah, vidi se i organizacija igre otkad je kolega Sopić došao i nitko im neće lako uzimati bodove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 15:56