Krešimir Krizmanić

 GORAN MEHKEK Cropix
HRABRI GARD

‘Starosjedioc‘ s 23 godine: ‘Dinamo ove sezone nije svladao samo Hajduk i nas, učinit ćemo sve da tako ostane‘

"Ne želimo se samo braniti, želimo i postići barem gol", rekao je Krizmanić u najavi utakmice
Piše: Toni RoićObjavljeno: 02. veljača 2024. 07:01

Iako su mu tek 23 godine, Krešimir Krizmanić je jedini igrač Gorice čiji staž se provlači već kroz šestu sezonu turopoljskog kluba u elitnom rangu. Prvu priliku dobio je još kao junior proljeća 2019. kad je trener bio Sergej Jakirović, a od tada je prikupio 128 službenih nastupa, uglavnom na poziciji lijevog stopera, a znao je bivši mladi reprezentativac Hrvatske preuzimati i ulogu lijevog beka.

S Jakirovićem će se opet sresti u nedjelju, ali na suprotnim stranama jer Gorica gostuje kod Dinama, kojeg je prošlog listopada na svom stadionu prvi put u povijesti pobijedila (2:1). Nisu Velikogoričani izgubili ni u kolovozu na Maksimiru, bilo je 0:0, ali sadašnji im trenutak nije dobar. U nizu su od tri poraza, skliznuli su na šesto mjesto i nije se lako vaditi na trećeplasiranom Dinamu, kojem je pobjeda apsolutni imperativ.

- Definitivno super važna utakmica za Dinamo, ali i za nas. Ušli smo u crni niz, ali želimo iz njega što prije izaći i ne obaziremo se na ime suparnika - započet će Krizmanić.

image

Krešimir Krizmanić

RONALD GORSIC Cropix

- Nismo krenuli u nastavak sezone kako smo htjeli, ali nema panike. Svim klubovima se dogodi ovakav period, ali najvažnije je da znamo što treba mijenjati kako bismo se vratili na tvorničke postavke, odnosno na igru koju smo prikazivali ranije. Primjerice, ne možemo dopustiti da u četiri utakmice primimo 11 golova, a u 15 prije toga samo devet - pojašnjava stoper Gorice.

Trener nije ljut

Kako je na sve reagirao trener Jeličić, je li ljut?

- Nije jer svi znamo da se iz ovoga moramo izvući zajednički, analizama, razgovorom i radom. Jeličić je vrlo studiozan trener s modernim metodama rada i zna kako se nositi s ovom situacijom. Protiv Rijeke smo bili dobri, ali nismo imali sreće, dok smo protiv Lokomotive svi kao momčad ostali nedorečeni, nije bilo one naše prepoznatljive kompaktnosti s kojom smo dominirali i pobjeđivali najbolje klubove u ligi.

Brojni izostanci također su razlog pada?

- Složio bih se s tim jer Ndockyt, Vujnović, Mrzljak ili Majstorović su nam jako važni igrači, ali uvijek se treba ravnati po onoj da se bez svakoga može i mora. Oni koji su spremni trebaju dati više, a vidim i dosta rezerve kod naših mladih igrača. Ante Matej Jurić se sad ustalio u prvoj jedanaestorici i pokazuje odmah jako dobre stvari, a Luka Kapulica je veliki talent, koji tek treba doći do izražaja. To što nema veću minutažu, posljedica je i toga što na njegovoj poziciji igraju neki naši najbolji igrači. Osim njih dvojice, ima tu još talentiranih mladića...

Kako protiv Dinama?

- Ove sezone Dinamo nije pobijedio samo Hajduk i Goricu, a mi ćemo u nedjelju učiniti sve da tako i ostane. Znamo da se nije lako vaditi na Maksimiru i da je Dinamo favorit, ali moramo opet iskazati onaj hrabri gard da se ne bojimo. Ne želimo se samo braniti, želimo i postići barem gol.

image

Krešimir Krizmanić

GORAN MEHKEK Cropix

Mogli biste i spakirati otkaz treneru pod kojim je sve počelo?

- Jakirović nas je vodio u prvoj prvoligaškoj sezoni, meni je dao priliku dok sam još bio junior, ali sada je situacija takva da mu možemo poželjeti sve najbolje, ali tek poslije utakmice s Goricom.

Mogući preokreti

To bi značilo sa se ne odričete ni bitke za četvrto mjesto?

- Ni slučajno, pa još je 16 kola do kraja, koliko je to bodova i koliko još preokreta može biti u ovako izjednačenom prvenstvu. Samo jedna pobjeda može promijeniti sve i da opet poslije nje uđemo u pozitivnu seriju, čemu se i nadamo i u što vjerujemo. Bili smo dobri i opet ćemo biti dobri, vjerujemo u sebe i ne odustajemo.

Kup je također prilika, na kraju mjeseca u četvrtfinalu opet ćete u goste Dinamu?

- Pamtim ono polufinale iz 2021. kada smo poveli u 3. minuti golom Špikića, pa nam je isključen Keita, a Dinamo je slavio u produžecima s dva dalekometna gola Jakića i Mišića. Ne kaže se uzalud da je u kup-utakmicama sve moguće, pa ćemo i mi tražiti novu šansu za polufinale, ali prije toga imamo što za reći u prvenstvu - zaključio je Krešimir Krizmanić.

Osjećam se kao kondukter, svi prolaze, ja ostajem

Tako mlad, a kao da je veteran. Svi u Gorici prolaze, a Krizmanić ostaje. U srijedu je bio zadnji dan siječnja i prijelaznog roka u većini europskih liga, ali iz Turopolja nema vijesti o transferima.

- Osjećam se kao kondukter u vlaku, koji naplati karte i ostaje, a svi ostali odlaze. Već mi se dogodi da dođu mladi igrači u klub gdje sam ja pola života, pa ne vjeruju da imam samo 23 godine i igram šestu prvoligašku sezonu za Goricu. Ne znam koliko ću još ostati, sve manje se i opterećujem time, čak i kada se nešto napiše da bih mogao otići, ne doživljavam to preozbiljno - pojašnjava Krizmanić i kako bi rekli suci i televizijski komentatori “igraj dalje”. (tr)

Rijeku podcjenjuju, a oni mogu do naslova

Troboj za prvaka između Hajduka, Dinama i Rijeke svakako je top tema na početku nastavka sezone, a kako na to gleda Krizmanić, koji je sa svima vodio brojne bitke na terenu, a trener Rijeke Željko Sopić bio mu je šef do sredine kolovoza prošle godine kroz dvije sezone.

- Za zanimljivost lige sjajna je stvar što su tri kluba u igri za naslov prvaka, a po meni podcjenjuje se Rijeka, iako je nakon pobjede nad Hajdukom izbila na prvo mjesto. Imaju Riječani odličnu momčad, tri reprezentativca, kontinuitet igre i najmanje oscilacija dosad. Imaju i našeg bivšeg trenera Sopića, koji je s Goricom napravio pothvat ostanka u ligi prošle sezone. Gotovo da sam uvjeren kako će zadnje kolo odlučivati, a Rijeka može biti prvak - smatra Krizmanić. (tr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 03:34