Igor Angelovski, trener Gorice

 RONALD GORSIC Cropix
NA PUTU PREMA DOLJE

Što se to događa u Gorici? Do jučer su se borili za Europu, a sad ni ispadanje iz HNL-a nije daleko

Posebna priča je bivši igrač Barcelone. Njemu Riječani trebaju poslati posebnu zahvalnicu.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. listopad 2022. 13:25

Nakon uvjerljivo najgore partije u sezoni, Gorica je poražena doma od Rijeke 0:2 i sada je sama na dnu HNL-a sa šest bodova iz 11 utakmica, kao i šest poraza u posljednjih sedam ligaških dvoboja.

I dok se u većini njih turopoljski klub predstavio u dobrom izdanju, te imao prilika za značajno bolji rezultat, protiv kvalitetom nikad skromnije momčadi Rijeke u zadnjih mnogo sezona, bio je to debakl na svakom planu. Taktičkom, fizičkom, psihološkom...

Ništa od onog što su najavljivali Velikogoričani nisu proveli u djelo na terenu, a neki igrači ispisali su dugovažeće karte za klupu i tribinu i što prije to trener Igor Angelovski provede u djelo, to se može nečemu nadati. U suprotnom i njega će vrlo brzo dočekati sudbina prethodnika Samira Toplaka, odnosno - otkaz.

Odakle uopće početi da bi se opisao sav jad igre Gorice u toplo jesensko nedjeljno popodne, kada su navijači opet u značajnom broju pohodili stadion, uvjereni da će dočekati pobjedu i konačni izlazak iz rezultatske krize. Umjesto toga dobili su potvrdu da Goricu čeka daleko najteža prvoligaška sezona dosad, koja bi lako mogla završiti i fatalno...

Već uvodne minute pokazale su da momčad trenera Angelovskog nije u stanju napraviti presing i bilo kakvu dominaciju u posjedu i napadu, premda se Rijeka postavila obrambeno, a u sastavu je imala samo jednog brzog igrača Princea Ampema, koji bi prijetio u tranziciji. Dakle, samo njega je trebalo dodatno paziti u fazi obrane i nije bilo razloga za ne preuzeti napadački rizik. Ali treba to i moći...

image
RONALD GORSIC Cropix

Od svega ništa osim akcije u 44. minuti, koju je unatoč svim ranijim i kasnijim pogreškama proizveo Dominik Prokop, ali loptu kojom je konačno probio zadnju liniju gostiju Ndockyt i Fruk nisu pretvorili u udarac opasan za vratara Labrovića. Kongoanac je umjesto udarca dodavao, a mladi hrvatski reprezentativac imao potez previše prije udarca, možda je bio i malo odgurnut, ali to nije alibi za lošu reakciju. Drugo poluvrijeme će pokazati da je to bila i ostala jedina smislena akcija domaćih, a uništio ih je upravo spomenuti Ampem. Čovjek kojeg je trebalo posebno čuvati, u dvije polukontre Rijeke ostao je potpuno sam na lijevoj strani šesnaesterca, jednom je zabio, a drugi put izborio kazneni udarac.

Zahvalnica Wagueu

Riječani zahvalnicu moraju poslati Moussi Wagueu jer desni bek Gorice oba puta je bio 30 metara od pozicije gdje je trebao biti, zalutao u nekom bezuspješnom pokušaju napada. Kao bivši igrač Barcelone Senegalac je teško razočarao u ovoj utakmici, ali još veći problem je što je sličnih njemu bilo previše. Dovoljno je krenuti od već spomenutog Ndockyta, preko Krešimira Krizmanića, Joea Suka, Denija Jurića, pa do svih pet igrača ušlih s klupe, koji osim nešto malo Cruza, nisu donijeli nikakav pomak. Nije čudo da je Igor Angelovski ostao bez riječi kada ga je televizijski reporter upitao - vidite li i nešto pozitivno iz ove utakmice?

Nakon viđenog na terenu, pitanje je djelovalo baš besmisleno, a Angelovski bi u tom trenutku najradije bio propao u zemlju. Ništa bolje nije se osjećao ni predsjednik i sportski direktor Nenad Črnko, koji već dugo preispituje koliko je bilo pametno napraviti prijelazni rok s gotovo 20 odlazaka i dolazaka, a trenera Toplaka promijeniti nakon šest odigranih utakmica? Ostavit ćemo Črnka da na miru još razmišlja i analizira, a Angelovski mora već ovoga tjedna učiniti sve da podigne momčad uoči subotnjeg dvoboja s Hajdukom.

- Sastavni dio trenerskog posla je da brineš za svoju poziciju kad nemaš rezultata, ali nikad nisam bio od onih koji lako odustaju. Sada kad je najteže, moramo svi zajedno u klubu stati jedan uz drugoga i probati na sljedećoj utakmici doći do pozitivnog rezultata. Samo na to moramo biti koncentrirani - podvukao je Igor Angelovski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 01:42