Željko Sopić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PO BOD SVAKOME

Trenersko otkriće HNL-a: ‘Pogledajte što smo napravili, dobro se prisjetiti kad smo bili na minus 10‘

Zoran Zekić bio je iskren: ‘Ne znam bi li bilo zasluženo da smo pobijedili, ali ovako je realno‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. svibanj 2023. 19:51

U 33. kolu prvenstva, Gorica i Slaven Belupo odigrali su utakmicu bez pogodaka. Momčad Željka Sopića ovim remijem otišla je na dva boda viška u odnosu na posljednji Šibenik.

- Htjeli smo uzeti trobod u ovoj utakmici, ali na terenu je bilo jako vruće, što nam je ubilo ritam igre, pa smo na kraju zadovoljni i ovim osvojenim bodom. Čekali smo priliku, bilo ih je iz prekida i ona Bralićeva šansa na kraju prvog poluvremena, ali rekao sam igračima i prije utakmice da ako ne možemo zabiti, ne trebamo ni primiti gol. Imao je i Slaven neke pokušaje, pogotovo onaj u zadnjim trenucima, a taj zalutali metak nama bi odnio toliko važan bod, tako da je vrlo bitno da ga nismo primili. Lijepo je bilo vidjeti i dosta naših navijača na tribinama, a sada nam ostaje dobro se regenerirati i pripremiti da u sljedećem kolu u Puli nastavimo ovaj niz pozitivnih rezultata. Poslije ovakve utakmice dobro se prisjetiti kad smo imali minus 10, a sad imamo plus dva ispred Šibenika, što pokazuje koliko smo napravili - rekao je Sopić.

image

Zoran Zekić i Željko Sopić

RONALD GORSIC Cropix

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa, svjestan je realnog rezultata.

- Teška utakmica, vremenski, energetski i psihološki. U prvom poluvremenu smo igrali nepovezano, patili se s loptom i nismo imali priključak, te je sreća da nismo bili kažnjeni primljenim golom. U drugom smo se malo presložili, bolje je to izgledalo, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Kvalitetom smo razočarali, iako je u nadoknadi Mihalić mogao zabiti. Ne znam bi li bilo zasluženo da smo pobijedili, ali ovako je realno. Što se tiče zadnja tri kola, motiv ne bi trebao biti sporan, ovi dečki su mladi i moraju dati sve od sebe - rekao je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 01:23