RONALD GORSIC Cropix
MERCATO U TUROPOLJU

U Gorici bi ovog ljeta mogli inkasirati milijune! Ovo su trojica igrača koja su prvi u redu za transfere

I u Turopolju očekuju da bi mogli dobro zaraditi u ljetnom prijelaznom roku
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. svibanj 2022. 13:53

Kao i svi ostali klubovi u ligi, i Gorica jedva čeka da se za vikend odigra rezultatski nebitno posljednje kolo, te uslijedi odmor i preslagivanje kadra za novu sezonu. Bit će ovo za Velikogoričane bodovno najneuspješnije prvenstvo, koje će završiti najvjerojatnije na šestom mjestu, ali svejedno klub ima isprofilirane i dokazane igrače, koji su zanimljivi na tržištu i na kojima bi se moglo dobro zaraditi. Bit će ionako dosta promjena u sastavu trenera Samira Toplaka zbog isteka ugovora nizu iskusnijih pojedinaca, ali mnogo su zanimljiviji oni koji bi odlaskom blagajni Gorice donijeli vrlo bitnu financijsku injekciju.

Moglo bi ih se podijeliti na one čija prodaja je realna odmah i na one, koji bi mogli biti transferirani, ali njihov ostanak značio bi da u novoj sezoni preuzimaju ključne uloge, te mogu još značajno napredovati i tako podići vlastitu cijenu.

U prvoj skupini su Hrvoje Babec, Aleksandar Jovičić i Anthony Kalik, a u drugoj Krešimir Krizmanić, Jurica Pršir, Josip Mitrović i možda još poneki mlađi igrač, dok kod vratara Dominika Kotarskog i Tonija Fruka stoje ugovori o posudbi s Ajaxom i Fiorentinom, što se rješava na poseban način.

Anthony Kalik (24) ostvario je najbolje brojke od svih. Sedam pogodaka i pet asistencija, uz jedan gol u Kupu, potvrda su njegove najbolje sezone u karijeri, uspješno je prešao iz uloge zadnjeg veznog u onu ofenzivnog, pokazao da je igrač čija rješenja mogu probiti bilo koju obranu. Australac s Korčule ulazi i u posljednju godinu ugovora s Goricom i ovo ljeto je posljednje na koje klub može računati na odštetu. Transfermarkt kaže da vrijedi 1,8 milijuna eura u ovom trenutku.

image
RONALD GORSIC Cropix

Aleksandar Jovičić (26) odradio je i četvrtu prvoligašku sezonu s Goricom, čime se mogu pohvaliti još samo Joey Suk, Matija Dvorneković i Musa Muhammed. Visoki stoper je pritom bio najstandardniji od svih, a subotnja utakmica protiv Osijeka bit će mu jubilarna 120. ligaška u dresu Velikogoričana. Jovičić je i kapetan momčadi i seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrač u naponu snage i karijere, te nedvojbeno može biti interesantan inozemnim klubovima. Transfermarkt ga cijeni na 1,5 milijun eura.

I konačno 22-godišnji zadnji vezni Hrvoje Babec, negdašnji član francuskog Metza i mlade reprezentacije Hrvatske. Već kroz drugu uzastopnu sezonu s odigrane 33 prvenstvene utakmice, sazrio je u nezamjenjivog prvotimca, a u ovoj je izuzetno popravio igru prema naprijed. Mogao je zabiti i više od tri gola i imati više od tri asistencije, ali često nije bilo sreće ni za njega, ni za momčad u cjelini. Babec je po Transfermarktu najvredniji igrač Gorice za kojeg se veže cijena od dva milijuna eura, te u klubu vjeruju da za njega i mogu dobiti najmanje toliko.

Što se ostalih tiče, sve je moguće. Krizmanić i Pršir su mladi reprezentativci, kao i Kotarski, Fruk i Mitrović. Mladost im je zapravo i najveći adut na tržištu jer mnogi klubovi traže baš takve igrače, čiji potencijal je velik, a cijena zasad niža od neke buduće i potencijalno znatno više. Stoga ne bi bilo iznenađenje da Gorica nekog od njih transferira već ovoga ljeta...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:34